IT-företag revolutionerar administration för golfklubbar
Hem GAMINGE-SPORT IT-företag revolutionerar administration nu för golfklubbar

IT-företag revolutionerar administration nu för golfklubbar

Publicerat av: Redaktionen

Det har länge saknats ett digitalt affärssystem anpassat för golfklubbar.

Tills nu. Golfentusiasterna Eleonore Höglund och Linda Nevrén har skapat Business Board – marknadens första digitala verktyg för att hålla koll på bokningar, medlemsstatistik, redovisning och nyckeltal på en golfklubb.

IT-företag revolutionerar administration för golfklubbar

Sport Boss AB har tillsammans med Tietoevry i Halmstad utvecklat Business Board, som i första skedet är framtaget för golfklubbars verksamhet. Planen i framtiden är att utveckla tjänsten även för andra idrottsföreningar.

– Vi på Tietoevry är glada över att får vara med på Sport Boss-resan. Föreningslivet är inte lika långt framme i sin digitalisering som många andra branscher. Det är inspirerande att få vara med och

digitalisera administrationen hos landets golfklubbar, så att deras resurser i stället kan läggas på att skapa värde för medlemmarna och gäster, säger Martin Falkfält, Tietoevry”

Business Board är skapat av Eleonore Höglund och Linda Nevrén som själva har jobbat på golfklubbar under många år. De har sett behovet av bättre verktyg för uppföljning och styrning. I systemet förs ekonomiska data snabbt och enkelt över från golfklubbens redovisningssystem via integration och tillsammans med bokningsstatistik från Golfens IT System, skapas viktiga nyckeltal som Snittgreenfee, RevPATT (Revenue Per Available Tee Time) och CostPATT (Cost per Available Tee Time).

– Vi själva saknade ett effektivt lönsamhetsverktyg för mer långsiktig verksamhetsplanering, budget-, prognosprocesser, likviditet och simuleringar. Tid är pengar och vi ser en besparing på ungefär 180 administrationstimmar per år om man implementerar vårt verktyg i sin verksamhet, säger Eleonore Höglund, klubbchef på Tjörns GK.

Tillsammans med Linda Nevrén, kanslichef på Halmstad GK, fick hon idén till Business Board på IHM:s Klubbchefsutbildning. Det är duons examensarbete som har lett fram till gemensam startup och marknadens första digitala verktyg för golfklubbarnas verksamhetsstyrning.

En av de stora fördelarna med Business Board är den samlade redovisningen, som fungerar som en koncernredovisning. Golfklubbar bedriver ofta sin verksamhet både som ideell förening och bolag.

– Äntligen ett system som på ett enkelt sätt samlar allt underlag jag behöver, på ett och samma ställe. Det märks att verktyget är framtaget av klubbchefer för klubbchefer och styrelser, konstaterar Helen Sveder, Klubbchef på Falköpings Golfklubb, en av de klubbar som tecknat Business Board Premium.

– Alla golfklubbar är i behov av god kontroll av sina kostnader och intäkter. När många olika källor av dessa samlas i en verksamhet, så krävs en god kännedom för att kunna förmedla rätt information samt göra kvalificerade bedömningar. Business Board skapar dessa möjligheter för golfen och mycket mer. Christian Jacobsson, Klubbdirektör Halmstad GK.

– Äntligen ett digitalt verktyg som är integrerat både med Golfens IT System och klubbens redovisningssystem, som är användarvänligt och modernt! Business Board är precis det vi har efterfrågat under flera år och det är extra kul att ha varit med som pilotkund och fått se hur plattformen har växt fram. Fredrik Lindman, Albatross GK.

Relaterade Artiklar