Hållbar E-handel förstärker sig med tidigare VD för HUI
Hem E-HANDEL Hållbar E-handel förstärker sig med tidigare VD för HUI

Hållbar E-handel förstärker sig med tidigare VD för HUI

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen Hållbar E-handel startade den 10 februari 2020 på initiativ av branschsajten Ehandel, Pricerunner och ledande e-handlare som bl. a. Apotea, Ideal of Sweden, Bubbleroom, Skincity och Bygg Hemma.

Patrik Rees valdes till styrelseordförande och sedan starten har över hundra e-handlare anslutit.

Hållbar E-handel har sedan starten arrangerat flera branschevent, startat en certifieringskurs, gett ut en bok tillsammans med Ehandel och hållbarhetsexperten Mårten Sjölin och flera medlemmar har bidragit till att ta fram ny kunskap och förslag på förbättringar via arbetsgrupper.

Nu utökas styrelsen med Jonas Arnberg som senast var VD på HUI. Jonas Arnberg tillträder den 1 januari.

“- Vi är mycket glada över att Jonas vill vara en del av styrelsen i Hållbar E-handel. Med Jonas gedigna bakgrund och erfarenheter ser vi det som ett stort kompetenstillskott till vår styrelse. Vi hälsar Jonas välkommen till styrelsen och vår strävan att göra e-handeln lite mer hållbar hela tiden, säger Patrik Rees, ordförande i Hållbar E-handel.

Jonas Arnberg har arbetat med analys av den svenska handeln hela sin karriär och har en bakgrund som VD på HUI, chefsekonom på Svensk Handel och seniorkonsult på Prime och United Minds och har bl. a. grundat den ledande branschrapporten E-barometern.

Hållbar E-handel förstärker sig med tidigare VD för HUI

Jonas Arnberg, tidigare VD för HUI Research har valts in i styrelsen för branschorganisationen Hållbar E-handel.

“- Framtiden är hållbar och digital och det är handelns nya bolag som driver utvecklingen. Att få arbeta med dessa bolag och bidra till en mer hållbar handel känns väldigt viktigt och mycket inspirerande”, säger Jonas Arnberg.

Idag driver Jonas Arnberg bland annat Detaljhandelspodden och Shopadviser, en startup med ambitionen att brygga den digitala handelns möjligheter med den fysiska handelns fördelar.

“- Antal medlemmar har vuxit snabbt och vi har ett väldigt spännande 2022 framför oss. Med Jonas relevanta erfarenhet är jag övertygad om att vi kommer att skapa mer och öka värdet för våra medlemmar, säger Sanna Thurdin, Operativ chef och styrelseledamot på Hållbar E-handel.

 

Relaterade Artiklar