Läs recensionen av eToro – En stor handelsplattform
Hem E-HANDEL eToro – En stor handelsplattform

eToro – En stor handelsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Om du sysslar med börshandel eller är intresserad av att börja med det, så är du säkert redan insatt i hur viktigt det är med en seriös handelsplattform.

Det finns mer än tillräckligt många handelsplattformar online att välja mellan, vilket innebär att du alltid kommer att hitta en som uppfyller dina krav.

En av de mest populära handelsplattformarna är eToro, som skapades år 2007 av tre entreprenörer. Deras vision vara att vem som helst skulle kunna sysselsätta sig med handel och att göra detta var som helst. Cirka 9 månader senare publicerade de sin första handelsplattform på nätet och redan då blev den känd som lätthanterlig. Tre år senare släpptes deras första sociala handelsplattform.

Deras handelsplattform är idag känd bland annat för att det är enkelt att navigera på deras sida – även via sin mobiltelefon – och det är möjligt att kommunicera med andra investerare. Om man önskar, så kan man enkelt kolla in hur andra investerare sköter sina affärer och sen kopiera detta. Dessa delar gör att eToro är extra passande för nybörjare.

Omdömen från användare av eToro ger handelsplattformen väldigt gott betyg, bland annat att det är en säker och pålitlig plats. Nybörjare som vill börja handla med kryptovalutor har även den förmånen att det inte kostar något att handla med dessa valutor. Läs en svensk etoro recension så kan du fördjupa dig mer om vad användare anser om eToro.

Världens ledande sociala handelsnätverk

Via eToro kan man handla med aktier, valutor, råvaror, derivat och kryptokurser. Handel via dem är känd för låga avgifter och en handelsplattform som är lätt att lära sig och man kan även lära sig olika handelssätt med hjälp av andra investerare. Antingen man väljer att kontakta dem personligen för råd eller att man kopierar deras handelssätt. Plattformen finns på mer än 20 språk, men man kan enbart handla i valutan dollar.

De var först på marknaden med att erbjuda sina användare möjligheten med att fritt kunna samtala med andra investerare om aktier och aktiemarknaden. Detta öppnar upp stora möjligheter för nybörjare. De kan känna sig mer trygga med att börja investera i aktiemarknaden. Inte nog med att de kan få råd av andra investerare via textsamtal, så kan de även se hur andra handlar på marknaden och om de sedan vill kopiera detta handelssätt.

Detta är ett utmärkt tillfälle för nybörjare, som kan känna sig säkrare när de handlar när de får möjlighet att kommunicera med andra investerare. Även om man kan lära sig en del via ett demokonto i början, där man kan handla med virtuella pengar och lära sig plattformen, så är det ändå tryggt att veta att det finns tillförlitliga rådgivare med på vägen.

Mer omdömen från användare av eToro:

  • Det ska vara väldigt enkelt att skapa ett konto och efter några minuter är man klar och redo för att köra igång.
  • Handelsplattformen fungerar även som en social plattform, då man kan kommunicera med andra investerare via plattformen. Dock är det strikt begränsat till att det ska diskuteras om aktier och aktiemarknaden.
  • Ovanstående är framför allt en stor fördel för nybörjare, då de kan få hjälp av investerare via handelsplattformen om de känner sig osäkra på något. Det ger dem trygghet och större mod till att starta med aktiehandel.
  • Dessutom kan man gratis testa en demoversion av sidan innan man börjar handlar med pengar.

Enligt eToro recension så finns det nackdelar som att man kan bli debiterad månatligen, om man är inaktiv mer än ett år. Deras kundsupport har blivit hårt kritiserad för att de inte alltid är villiga till att hjälpa till. Det ska tydligen skifta rejält och frågan är om det beror på vem man får prata med eller vilken dag och tid man kontaktar dem.

Om du sitter i Sverige med din handel, så kan det vara bra att veta att all valuta anges enbart i amerikanska dollar. Inte för att detta behöver vara ett hinder, men det kan vara bra att vara förberedd på att använda valutaomvandlare och att det kan tillkomma en kostnad för valutaomväxling då det ska tas ut pengar.

Hur ser det ut med olika avgifter på eToro?

Läs recensionen av eToro – En stor handelsplattformDet kvittar i princip var man har satt in sina pengar idag, så kostar det med uttag. Detta kan självklart skilja på vilken typ av konto det handlar om: vanlig bank, casino konto eller konto på börsmarknaden.

Om man vill ta ut pengar, så ska man tänka på att minsta möjliga belopp är 30 dollar och det tillkommer alltid en uttagsavgift på 5 dollar. Den goda nyheten är att du kan ta ut pengar till vilken bank som helst i världen. För de som sätter in pengar från exempelvis Sverige får räkna med en växlingsavgift på 0.5% av den totala summan.

Avgifter för transaktioner ser olika ut, beroende på vad man handlar med, men de anses vara låga. Över lag så är det deras fasta avgifter som man ska ha koll på. En går ju att undvika, då den inte inträder förrän man har varit inaktiv på ett år. Efter det året, så tas det ut en avgift på 10 dollar i månaden.

Duktiga investerare kan få en extra inkomst

Via CopyTrader på eToro kan investerare snabbt och enkelt kopiera andra investerares handelsportföljer. Investerare väljer själv om de vill vara öppna med sin handel, då man kan välja att hålla sin profil privat. Det är dock en stor hjälp för nybörjare att ha möjligheten att få hjälp av andra investerare.

En motivation till att dela med sig av sin handelsportfölj är att man kan årligen tjäna extra pengar om man blir populär för kopiering. Investeraren som har fått sin portfölj kopierad av många andra investerare kan tjäna 2% på den totala summan, under ett år, som har förvaltats. Detta är ett utmärkt tillfälle för bra investerare att öka sina inkomster.

På så vis tjänar alla parter på kopiering av handels portföljer. Nybörjare kan hjälpa andra investerare genom att följa dem när de handlar och när en investerare som du följer gör bra affärer, kan du kopiera dem och dra nytta av deras framgång och dessutom lära dig av deras erfarenheter.

 

Relaterade Artiklar