Samsung Nordics bästa råd för att ta gamingupplevelsen till nästa nivå
Hem PRODUKTNYHETER Samsung Nordics ger råd för att ta gamingupplevelsen till nästa nivå

Samsung Nordics ger råd för att ta gamingupplevelsen till nästa nivå

Publicerat av: Redaktionen

Bra utrustning underlättar för gamers när det kommer till att uppnå den optimala spelupplevelsen.

Nu ger Samsung Nordics expert sina bästa råd till de som vill levla upp sina gamingsessioner med hjälp av den senaste tekniken.

Det allra viktigaste för en fångande spelupplevelse är att ha en riktigt bra skärm.

Eftersom det är roligare och ger en mer intensiv upplevelse att spela med bra utrustning är gamers sannolikt bland de mer krävande datoranvändarna. Många delar av hårdvaran, till exempel hörlurar, tangentbord och mus, är viktiga men är samtidigt något som främst ska väljas utifrån individuella preferenser. Det finns dock några komponenter som Samsungs experter menar kan göra stor skillnad för allas spelupplevelse.

”Det är en komponent som vi menar är särskilt viktig för gamers, nämligen en bra skärm. Skärmarna har utvecklats mycket de senaste åren och därför blivit en allt viktigare del av en gaming setup. I Samsungs portfölj finns en rad olika modeller optimerade för gaming på hög nivå, med skärmar av varierad design, storlek och funktioner för att passa allas preferenser”, säger John Bunsow Lindén, Produkt- och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden.

Samsung Nordics bästa råd för att ta gamingupplevelsen till nästa nivåSnabb uppdatering, många detaljer och klara färger
En bra spelskärm ska ha hög kvalitet på flera sätt. Det handlar om allt från hur snabb den är till hur vass den är på att återge färger.

”En bra skärm bör ha en hög uppdateringsfrekvens på minst 144 Hz. Då finns möjlighet att slippa fördröjningar och släpningar i bilden, vilket kan göra stor skillnad i snabba spel. En annan viktig aspekt är responstiden som bör vara max 1 ms. för en utmärkt spelskärm”, säger John Bunsow Lindén, Produkt- och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden.

I en del spel med komplexa världar och detaljrikedom får färgåtergivningen en större vikt än snabbheten. Då är en QLED-skärm med HDR att rekommendera, för att undvika att missa de små detaljerna som kan ta upplevelsen till en högre nivå. För skärmar som är lite mindre, runt 24″, är FHD-upplösning (1080p) lämpligt. Större skärmar, från 27″ och uppåt blir bristerna tydligare med FHD och där är QHD (1440p) eller högre upplösning att föredra.

”I fråga om färger och kontrast har utvecklingen gått framåt kraftigt. HDR är numera vanligt i skärmar och ger extra liv till upplevelsen. Sen handlar det inte bara om att köpa rätt skärm utan också om att ställa in den rätt så att den utnyttjar sin fulla potential. Se till att kontrast och ljusstyrka är inställt korrekt, och kalibrera så att skärmen återger färger på ett så bra sätt som möjligt”, säger John Bunsow Lindén, Produkt- och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden.

Välvda skärmar förhöjer spelupplevelsen
För den som vill maximera närvarokänslan är välvda skärmar ett bra alternativ eftersom dessa ger en realistisk upplevelse. Skärmbilden fyller seendets periferi, vilket bidrar till känslan av att vara inne i spelet.

”Samsungs skärmserie Odyssey har en rad curvade modeller, för att kunna erbjuda alla en variant som passar perfekt. Toppmodellen Odyssey G7 har en 1000R-välvning, vilket är en passande välvning för spelande. I kombination med HDR600 och QLED blir det en bra kombination för seriösa gamers”, säger John Bunsow Lindén, Produkt- och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden.

Samsungs bästa tre tips för att levla upp sin gaming:

  1. Välvd skärm för en bättre och mer närvarande upplevelse
  2. Skärm med hög uppdateringsfrekvens för att undvika fördröjningar
  3. Hög skärmupplösning för bättre detaljåtergivning

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

 

Relaterade Artiklar