Samsung presenterar större skärmar – fler alternativ i supersize-segmentet
Hem PRODUKTNYHETER Samsung presenterar större skärmar – fler alternativ i supersize-segmentet

Samsung presenterar större skärmar – fler alternativ i supersize-segmentet

Publicerat av: Redaktionen

Förra året gjorde Samsung 98-tums-TV tillgängliga för fler, i och med lanseringen av Q80C i Sverige.

I år breddar man sitt superstora utbud och prisbilden ytterligare med två nya modeller, 98″DU9005 och 98″QN90D, och presenterar nu sitt största utbud av storbildsskärmar hittills.

Under flera år har trenden av större TV-apparater vuxit, och likaså har uppfattningen om vad en normalstor TV är förflyttats. Det är den ökade efterfrågan från konsumenter som vill upp i tum-storlek som ligger bakom att Samsung nu utökar valmöjligheter inom storbildssegmentet.

Samsung presenterar större skärmar – fler alternativ i supersize-segmentet– Vi utökar sortimentet av supersize-skärmar med fler prisklasser för att öka valmöjligheterna och göra stora modeller tillgängliga för fler. Marknaden för TV på 98” tum och större har fyrdubblats under det senaste året och en av anledningarna är att bildkvaliteten på senare år blivit allt bättre med 4K och även 8K. Det gör att bilden blir riktigt bra även när man kommer upp i riktigt stora storlekar, säger Henrik Aronsson, Vice President Consumer Electronics på Samsung Electronics i Norden.

Läs mer om Samsungs 98″-modeller i korthet nedan, och se fullständig info här på Samsungs nyhetsrum.

98” DU9005 – Ger ultrastor HD för hela familjen. Med hjälp av Supersize Picture Enhancer, används AI-drivna bildförbättringar skräddarsydda för superstora skärmar. För sport- och spelupplevelsen ger Motion Xcelerator 120Hz anpassad rörelseprestanda för att stödja VRR-spel upp till 120Hz.

Pris ca. 49 990 SEK

98” QN90D – Bättre storbild med hjälp av AI. Kommer med Supersize Picture Enhancer, AI-driven bildförbättring speciellt utvecklad för stora skärmar. NQ4 AI Gen2 Processorn tar dessutom hjälp av AI för att skala upp innehåll till upp till 4K. Quantum Matrix Technology skapar en mer exakt ljuskontroll för fantastisk detaljrikedom i både de mörkaste och ljusaste scenerna.

Pris ca. 149 999

98” Q80C – Är 4K-toppspelaren från förra säsongen. Samsung 98” Q80C drivs av en 4K Neural Quantum Processor och använder AI Upscaling-teknik för att förbättra och anpassa bildkvaliteten till en superstor skärm, med särskild hänsyn till djupet och skärpan i innehållet. Detta kombineras med Quantum HDR+-teknik, som ger en imponerande prestanda i såväl svärta som ljusstyrka, så att du kan se alla skarpa detaljer.

Pris ca. 79 990 SEK

98” QN009C – Heromodellen med extra allt och 8K. Här upplevs den verkliga kraften av 8K. Driven av Neural Quantum 8K Processor, används 8K AI-uppskalning för förbättrade scener, oavsett ursprungsinnehåll. Hemmabioupplevelsen förhöjs tack vare Cinema OTS – ett omslutande ljud på 120 Watt som spelas från TVns alla hörn.

Pris ca. 439 999 SEK

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar