Fossilfria leveranser från Wolt under Almedalsveckan - med elcyklar från Keego
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Fossilfria leveranser från Wolt under Almedalsveckan

Fossilfria leveranser från Wolt under Almedalsveckan

Publicerat av: Redaktionen

Idag drar Almedalsveckan igång på Gotland och Wolt är på plats för att hjälpa Almedalens utställare med snabba leveranser av mat, blommor och allt annat som behövs när man själv inte har möjlighet att ta sig till en affär eller restaurang.

Samtliga leveranser kommer att ske med elcyklar från Keego, bland annat eftersom Visby håller helt stängt för motortrafik.

Wolt öppnade upp sin verksamhet i Visby den 29 maj i år, och har sedan dess knutit till sig ett stort antal restauranger och butiker som, med hjälp av Wolts kurirpartners, kan få sina varor levererade till öbor och turister inom en halvtimme.

När Almedalsveckan nu drar igång är handelsplattformen på plats för att stötta alla de hundratals företag, organisationer och politiska partier som är i behov av snabba leveranser av såväl restaurangmat som blommor, godis och läsk, men som själva kanske inte har tid att gå till en restaurang eller en butik. Men man vill också bidra till minskad trängsel och kortare köer. Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

Fossilfria leveranser från Wolt under Almedalsveckan - med elcyklar från Keego– Under Almedalsveckan rör sig väldigt mycket människor på en liten yta och köerna till både restauranger och matvagnar ringlar ofta långa. Vi vet också att många organisationer och företag som ställer ut i Almedalen har ett intensivt schema och att man ibland inte har tid att gå iväg och handla mat. Detsamma gäller för inköp av exempelvis blommor och andra gåvor till paneldeltagare i seminarier. Vi hoppas att Almedalens utställare ska upptäcka fördelen med att kunna få allt detta levererat på en halvtimme dit man befinner sig.

Alla leveranser med elcykel

I och med att stora delar av Visby håller helt stängt för all typ av motortrafik under Almedalsveckan kommer Wolts kurirpartner att genomföra alla leveranser med elcykel. Man har ingått ett partnerskap med mobilitetsföretaget Keego Mobility som specialiserar sig på elcyklar för leveranser, designade för att maximera lastmöjligheter och räckvidd, bl.a. tack vare dubbla batterier som den senaste modellen KG4 är utrustad med. Johan Grönvall säger:

– Jag är mycket glad över att vi har kunnat få till detta partnerskap med Keego. Cyklarna är rejäla och klarar den stora kapacitet av leveranser som vi förväntar oss under veckan, samtidigt som de är helt fossilfria och kommer kunna ta sig fram i princip överallt i Visby.

Samarbetet med Keego är ett led i en stor satsning som Wolt gör i Sverige för att reducera utsläpp från leveranser. Tidigare i år kunde man meddela att man ingått partnerskap med GoCiklo, där man erbjuder elmopeder till kurirpartners i Stockholm. För dessa elmopeder byts batteriet ut i så kallade “swapping-stations” istället för att laddas. Dessutom har man infört en fond där kurirpartners kan söka ekonomiskt bidrag för att ställa om till fossilfria alternativ.

Även om Almedalsveckan tar slut på fredag kommer Wolt fortsätta att leverera med elcyklarna från Keego i Visby under hela sommaren.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar