Samsung presenterar nya hushållsapparater med AI-funktioner och förbättrad uppkoppling under lanseringseventet ‘BESPOKE AI’
Hem PRODUKTNYHETER Samsung presenterar nya hushållsapparater med AI-funktioner och förbättrad uppkoppling under lanseringseventet ‘BESPOKE AI’

Samsung presenterar nya hushållsapparater med AI-funktioner och förbättrad uppkoppling under lanseringseventet ‘BESPOKE AI’

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics Co., Ltd. visar idag upp sitt senaste sortiment av hushållsapparater vid det globala lanseringseventet ‘BESPOKE AI’, som äger rum på tre platser – Seoul, Paris och New York.

Här delar Samsung sin vision för hur anslutning mellan de nya produkter kan förbättra hemmalivet och hur artificiell intelligens (AI) förbättrar prestandan.

Jong-Hee (JH) Han, vice ordförande, VD och chef för Device eXperience (DX) Division på Samsung Electronics, inledde det första eventet i Seoul genom att beskriva hur Samsungs hushållsapparater inte bara löser de vanliga uppgifterna med bravur, de kan nu även göra mer än vad man tidigare kunnat föreställa sig – tack vare AI. Med adderade skärmar på kylskåp, induktionsserier och tvättmaskiner, blir Bespoke-produkter en plattform för underhållning, såväl som en lättåtkomlig hub för att styra hemmet via SmartThings.

Samsung presenterar nya hushållsapparater med AI-funktioner och förbättrad uppkoppling under lanseringseventet ‘BESPOKE AI’“Sedan den första introduktionen av Bespoke-serien, 2019, har Samsung presenterat hur hushållsapparater kan anpassas till användares unika hem och livsstil”, säger JH Han. “Fem år senare delar vi nu vår AI-vision för hushållsapparater med produkter som förädlar arvet från Bespoke genom förbättrad konnektivtet och AI-kapacitet som tar konsumentupplevelsen till nästa nivå.”

AI breddar funktionerna hos Samsungs hushållsapparater

Under ‘BESPOKE AI’ i Paris avslöjar Samsung årets sortiment av hushållsapparater som lanseras i Europa, med produktnyheter som: Bespoke French Door Refrigerator med AI Family Hub+, Bespoke AI Laundry Combo, Bespoke Jet Bot Combo AI, och mer.

Samsungs nya 4-Door French Door Refrigerator kommer med AI Family Hub som utgör ett kontrollcenter för allt som har med mat att göra och kopplar kylskåpet till andra apparater i hemmet. AI Family Hub, som är den stora LCD-skärmen på kylskåpets högra panel, är nyckeln till en intuitiv AI-upplevelse. Här kan användare se rekommenderade recept och spela musik och videor för köksunderhållning. 4-Door French Door Refrigerator med AI Family Hub kommer med AI Vision Inside som använder en kamera på insidan av kylen och kan identifiera 33 olika färskvaror som sätts in och tas ut ur kylen. De igenkända matvarorna listas och hanteras på Family Hub-skärmen och kan även kontrolleras i SmartThings-appen.

En annan nyckelprodukt är Bespoke Jet Bot Combo AI, en kombinerad robotdammsugare och mopp med AI-förbättrade funktioner, inklusive intelligent AI-igenkänning. AI Object Recognition använder AI Deep Neural Network (DNN)-modellen och kameran för att känna igen olika föremål, inklusive människor, husdjur samt föremål som kan vara svåra att se, såsom tunna telefonkablar. AI Floor Detect känner av vilken typ av golv som ska rengöras och när mattor upptäcks bestämmer robotdammsugaren om den ska lyfta upp sin mopp eller ej för att undvika att skada mattan. Den kommer också med Clean Station Steam+ som erbjuder en rad funktioner för automatiskt underhållning, såsom att tömma dammpåsen, fylla på vattentanken, tvätta och ångrengöra moppen. Clean Station Steam+ kan tvätta moppen med högtemperatursånga, vilket minskar 99,99 % av skadliga bakterier.

Vidare introduceras dessutom nya energieffektiva kyl- samt tvättserier. Den nya Extra Wide kyl och frysserien som kommer till den nordiska marknaden får betyget “C” enligt europeiska energimärkningsstandarder. Bland de nya tvättmaskinerna återfinns modeller från A-10%, A-20% till en A-40%-modell. A-40% är en extra energieffektiv modell utrustad med Bubble Shot Technology, som sparar energi genom att pumpa upp vattnet inuti trumman och spraya det ovanpå kläderna.

Bespoke AI-enheter synkar för att skapa nya upplevelser i hemmet

Med inbyggt Wi-Fi, kameror, AI-chip och kompatibilitet med SmartThings-appen kommer Samsungs senaste Bespoke AI-produkter med förbättrade funktioner och anslutningsmöjligheter för att lägga grunden för ett riktigt smart hem.

Mobile Smart Connect är en ny funktion som skickar en notis till telefonen när den kommer i närheten av uppkopplade apparater. Popup-meddelandet erbjuder en snabbkontrollmeny för att kunna utföra nyckelfunktioner direkt från telefonen, så att användare inte längre behöver leta igenom hemmet för att hitta den faktiska fjärrkontrollen. Detta eliminerar även de få klick som tidigare krävdes för att komma åt samma funktioner i SmartThings-applikationen.

På BESPOKE AI-eventet visar Samsung också upp den nya funktionen “Calm Onboarding”, som gör det lättare för användare att ansluta sig till Samsungs uppkopplade ekosystem. Med denna funktion slipper användare gå igenom besväret med produktregistrering, eftersom den direkt registrerar produkter köpta under ett Samsung-konto på Samsung.com till SmartThings-appen med samma konto.

För att ge användarna trygghet när de kliver in i eran av hyperuppkopplade hushållsapparater, lyfter Samsung också fram sin omfattande säkerhetsplattform Knox Matrix som användardata. Faktum är att Samsungs nya 4-Door French Door Refrigerator med AI Family Hub blev den första produkten i branschen som verifierades till nivån “Diamond” för sina IoT-säkerhetsmöjligheter av UL Solutions.

Ett kliv in i framtiden för energisparande enheter

Samsung är inte bara dedikerade till att erbjuda bättre hemupplevelser, utan också till att skapa mer innovativa och effektiva produkter. Under ‘Bespoke AI’ tillkännagav Samsung hur alla Wi-Fi-anslutna hushållsapparater globalt, inklusive de som kunder redan äger, kan förbättras.

Genom mjukvaruuppateringar och utvecklingen av SmartThings fortsätter Samsung att uppgradera Wi-Fi-anslutna apparater på marknaden, både nya och sådana som redan finns i användarnas hem. Idag presenterades Smart Forward, en tjänst som tillhandahåller de senaste funktionerna genom regelbundna mjukvaruuppdateringar. Detta innebär att nya energibesparande funktioner också blir tillgängliga på kompatibla äldre modeller och produkter som redan köpts. Användare kommer att kunna se tillgänglig information om uppdateringar via SmartThings-appen.

Nyheterna inom SmartThings innebär att användare kan spara ytterligare på sin energianvändning, med funktioner som exempelvis Optimal Charging som gör att användare strategiskt kan planera sin energianvändning. SmartThings Energy låter användare enkelt övervaka och kontrollera mängden energi som förbrukas av de anslutna Samsung-apparaterna. Samsung planerar också att lansera sitt nya Samsung Rewards-program inom en snar framtid, vilket gör att användare kan få stämplar de dagar om de sparar en viss mängd energi med AI Energy-läget. Dessa kan sedan konverteras och användas på exempelvis Samsung.com och Samsung Galaxy-butiken.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar