Första VR-appen för flygresenärer
Hem EFTER JOBBET Första VR-appen för flygresenärer

Första VR-appen för flygresenärer

Publicerat av: Redaktionen

Emirates har tagit nästa steg för att engagera och nå ut till sina kunder. Flygbolaget har nu lanserat en ny VR-app så att resenärer kan uppleva det bästa av flygupplevelsen ombord ett Emiratesflygplan – redan innan avgång.

VR-appen kan laddas ner via Oculus store för Oculus Rift-användare. Det går även att ta del av upplevelsen via emirates.com eller genom Emirates app.Första VR-appen för flygresenärer

– Vi är glada över att vara det första flygbolaget som lanserar en Oculus VR-app. Det gör att vi kan utöka vår globala räckvidd, vilket förbättrar våra möjligheter till att interagera med våra kunder. Eftersom många människor inte har rest på ett tag, så är det här ett initiativ som gör det lättare för resenärer att hitta inspiration till sin nästa flygresa, säger Boutros Boutros, Divisional Senior Vice President, Corporate Communications, Marketing and Brand på Emirates.

VR-appen har utvecklats tillsammans med teknikföretaget Renacen. Den gör det möjligt för resenärer att uppleva hur det är att flyga i Economy-, Business- och First Class. Emirates kunder kan även upptäcka flygstolarna lite närmare samt se hur loungen och spaanläggningen är ombord. I framtiden planerar flygbolaget att utveckla VR-appen vidare så att kunder kan uppleva olika destinationer innan själva avresan. Resenärer ska även kunna boka resor och välja plats ombord via appen.

Emirates virtuella upplevelse har utsetts till en av finalisterna i årets VR Awards i kategorin “Årets VR -marknadsföring”.

För mer information: https://www.emirates.com/media-centre/emirates-launches-first-airline-virtual-reality-app-in-oculus-store-the-worlds-most-popular-vr-platform/

Relaterade Artiklar