Här hämtades julklapparna snabbast
Hem UNDERSÖKNING Här hämtades julklapparna snabbast

Här hämtades julklapparna snabbast

Publicerat av: Redaktionen

Bring har tittat på hur svenskarna julhandlat på nätet i år.

I snitt hämtades paketen ut inom 34 timmar – och snabbast på att plocka ut sitt paket hos närmaste ombud var de som bor i Skövde och Västervik.

Inför årets julhandel svarade nästan varannan svensk (47 %) att de planerat att köpa minst hälften av sina julklappar på nätet. Nu visar nya siffror från Bring att näthandeln stod stark hela vägen fram till julafton. December månads pakettätaste dag var den 22 december – och flest paket hämtades ut mellan klockan 16 och 17.

– För den som vill undvika att köa kan det vara en god idé att titta på vår spårningssida – den hittar du om du klickar på länken i sms-aviseringen. Där kan du (året runt) se när det är mest eller minst folk hos just ditt ombud – och försöka hämta ditt paket när det är lite lugnare, säger Matilda Adelborg.

Här hämtades paketen ut snabbast
Här hämtades julklapparna snabbastInför jul har många, både transportörer och enskilda ombud, gått ut och uppmanat folk att hämta sina paket hos ombuden så snart som möjligt. I Västervik och Skövde var man som allra snabbast, där hämtades paketen i snitt ut inom 28 timmar från att aviseringen kommit.

– Det är ett väldigt bra snitt, och då ska man komma ihåg att många också hämtade sina paket betydligt snabbare än så. I storstäderna väntade man längst tid – trots att avståndet till ombuden ofta är kortare i de större städerna, säger Matilda Adelborg.

Topplista: städerna där paketen hämtades snabbast

  1. Västervik och Skövde, 28 timmar
  2. Borlänge, 29 timmar
  3. Hudiksvall, Karlstad och Gävle, 30 timmar
  4. Örebro, Borås, Jönköping, Helsingborg Växjö och Örnsköldsvik, 31 timmar
  5. Skellefteå, Eskilstuna, Karlskrona, Kristianstad, Nybro och Uddevalla, 32 timmar

 

Relaterade Artiklar