Mobiloperatören avgörande för din mobilupplevelse
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Mobiloperatören avgörande för din mobilupplevelse

Mobiloperatören avgörande för din mobilupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

Vilka frågor bör man ställa sig när det gäller att välja bästa möjliga leverantör av mobilabonnemang?

Det beror förstås på vad just du vill få ut av din mobiltelefonupplevelse.

Var, när, hur ofta, för vem eller vilka?

Var befinner du dig mest? Hemma, på jobbet, i skolan? Val av mobiloperatör är avgörande för täckningsgraden i din mobiltelefon. På en täckningskarta kan du undersöka hur det ser ut i just ditt närområde.

Hur viktigt är det med surfen? Hur ofta surfar jag och vilka tjänster använder jag när jag surfar? Vid utrymmeskrävande surfande såsom på Netflix eller Youtube bör du välja den mobiloperatör som erbjuder en större surfmängd på minst 50 GB. Om du däremot till exempel läser i tidningsappar, gör bankärenden och kollar på Facebook räcker det med en mindre surfmängd på runt 10 GB.

Ska abonnemanget gälla för ett företag eller en privatperson? Det finns särskilda företagsabonnemang vilket kan vara ett bra val eftersom man då kan göra avdrag för samtal och abonnemangsavgifter. Det kan i vissa fall gå att göra avdrag för privatabonnemang, men då måste man kunna specificera användandet som gäller för själva företaget. Prata med din revisor om som kan ge tips om hur just du bör tänka.

Idag finns en mängd erbjudanden för familjer. Här handlar det om att ju fler som ingår i familjeabonnemanget, desto billigare blir det per person. Man delar på surfen och allt går under en faktura. Det finns även särskilda barnabonnemang där det ingår föräldrakontroll för att kunna hålla reda på var barnet befinner sig och för att kunna godkänna köp i mobilen.

Om du är pensionär eller student lönar det sig att hålla koll på särskilda erbjudanden för just dessa grupper. Dessutom finns särskilda seniorabonnemang för 55 år och uppåt och då handlar det ofta om att man minimerar surfen vilket drar ner priset ganska rejält. För studenter brukar det erbjudas kortare abonnemang på 1-3 månader till ett lågt pris som sedan går över i ett högre normalpris. Det finns även billigare längre abonnemang, med då brukar surfmängden vara låg. För de här grupperna lönar det sig att lägga ner extra tid på att hitta den optimala mobiloperatören med erbjudanden enligt de behov man har. Glöm inte heller att det finns kontantkort som kan vara ett gott alternativ om man inte surfar så ofta och vill hålla priset nere.

Telefon och abonnemang i ett köp

Mobiloperatören avgörande för din mobilupplevelseFunderar du på att köpa en ny mobiltelefon? Då kan det löna sig att leta efter paketerbjudanden med telefon plus abonnemang. Här brukar finnas två alternativ. Antingen en gratistelefon av äldre modell plus abonnemang eller en telefon av nyare modell till rabatterat pris plus abonnemang. Detta kan vara lite av en djungel, men eftersom det rör sig om en ganska stor investering så bör man ändå göra en noggrann analys innan inköp. Och här gäller ju återigen att fundera över vad jag vill få ut av min mobiltelefonupplevelse med faktorer som prestanda, täckning, hur mycket jag vill kunna surfa osv.

Guidning

En bra guide vid sökandet av bästa mobillösningen är sajten Mobiloperatören där du kan jämföra olika dagsaktuella alternativ på marknaden.

 

Relaterade Artiklar