GlobalConnect sponsrar E-sportens dag och SM i e-sport
Hem GAMINGE-SPORT GlobalConnect sponsrar E-sportens dag och SM i e-sport

GlobalConnect sponsrar E-sportens dag och SM i e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Svenska E-sportsförbundet presenterar under hösten en satsning kring E-sportens dag.

Under hösten kommer E-sportens dag att genomföra dagsevenemang i sju olika städer runt om i Sverige och man avslutar med SM i e-sport i Älmhult i december.

GlobalConnect sponsrar alla eventen med snabb och stabil uppkoppling.

Svenska E-sportsförbundet grundades 2022 och har sedan starten haft ambitionen att främja det nationella intresset för e-sport genom att erbjuda ett organiserat forum där man i en trygg och hållbar miljö kan ägna sig åt idrotten tillsammans med andra

– Att vi får leverera robust och stabil uppkoppling till E-sportens dag under hösten och den stora finalen i december är vi otroligt stolta över. E-sport har blivit en av de mest spännande och dynamiska delarna av den moderna idrottsvärlden. Vi är glada över att få vara en del av den här satsningen och tillsammans med Ingka Centers skapa riktigt bra förutsättningar för E-sportens dag, säger Henrik Hammarström, chef B2B GlobalConnect Sverige.

Evenemangen kommer att äga rum på sju platser runtom i Sverige – mötesplatser som ägs av Ingka Centres, partner till Svenska Esportförbundet. E-sportens dag är ett dagsevent fylld av inspiration och ger alla som vill, ung som gammal, en möjlighet att få utöva e-sport med kunnig personal på plats.

GlobalConnect sponsrar E-sportens dag och SM i e-sport

– E-sportens dag har en särskild plats i våra hjärtan med fokus på att främja och öka förståelsen för e-sport genom en rad olika aktiviteter, som prova-på-sessions i olika e-sportgrenar, inspirerande föreläsningar från etablerade e-sportare och experter samt verktyg och resurser för att starta egna e-sportföreningar. Evenemanget skulle inte bara fungera som en introduktion till e-sport för nybörjare utan också som en plattform för community building bland redan engagerade fans, spelare och föreningar, säger Sammi Kaidi, förbundsordförande Svenska E-sportsförbundet

Evenemangen kommer att vara i Linköping (i-HUSET), Umeå (Avion Shopping), Sundsvall (Birsta City), Västerås (Erikslund Shopping Center), Stockholm (Kungens Kurva) och Göteborg (Shopping Park Kållered). Svenska Mästerskapet i e-sport 2023 kommer att genomföras på Live! Arena i Älmhults Handelsplats den 9 december.

Besök E-sportens dag:

Linköping, v40, lördagen 7/10

Umeå, v41, lördagen 14/10

Sundsvall, v42, lördagen 21/10

Västerås, v43, lördagen 28/10

Stockholm, v44, lördagen 4/11

Göteborg, v45, lördagen 11/11

Älmhult, v49, lördagen 9/12

Relaterade Artiklar