E-sportevent i Malmö samlade in 1 miljon kronor till Alzheimerfonden
Hem GAMINGE-SPORT E-sportevent i Malmö samlade in 1 miljon svenska kronor till Alzheimerfonden

E-sportevent i Malmö samlade in 1 miljon svenska kronor till Alzheimerfonden

Publicerat av: Redaktionen

Mellan den 22–29 juli anordnade European Speedrunner Assembly (ESA) ett esportsevent för elfte året i rad.

Professionella esportare från hela världen träffades på Quality Hotel View på Hyllie och spelade en bred variation av TV- och datorspel, allt från gamla klassiker som Super Mario och Sonic till moderna spel som Elden Ring.

Samtidigt samlade de in pengar till Alzheimerfonden. Sommarens e-sportsevent hade rekordmånga deltagare, med över 600 internationella besökare på plats i Malmö och med en stor global publiken online med över två miljoner tittare.

Under veckan har deltagarna uppmuntrats att under sändningarna donera pengar till Alzheimerfonden. En av höjdpunkterna under eventet var streamen för spelet ”Final Fantasy XIV” som pågick i 24 timmar. Här kunde tittarna donera 20 dollar och ha möjlighet att påverka händelseförloppet och störa spelarna med exempelvis uppmana dem att göra aerobics eller fläta varandras hår. Showen drog ensam in 7000 dollar till Alzheimerfonden. Under veckan genomfördes även ESA:s version av de populära showerna ”The Price is Right” och ”Taskmaster” (Bäst i Test), som båda var mycket uppskattade av alla på plats och online. Under torsdagen bidrog spelet ”Ring Fit” till mycket skratt då det mer liknade ett träningspass eftersom publiken online ville att deltagarna på plats skulle göra olika träningsövningar och springa runt i lokalen. Även utmaningar som att skriva snabbast på sitt tangentbord, gissa hur många köttbullar som ryms i en burk och legoutmaningar var några tävlingar som var populära och där fina priser delades ut till vinnarna.

“Vi är stolta över vårt bidrag till Alzheimerfonden under detta ESA-event. Det är fantastiskt att se och träffa alla deltagare på plats och det är en otroligt fin och generös community vi har, säger Ida Lidholt, en av organisatörerna till ESA.”

E-sportevent i Malmö samlade in 1 miljon kronor till Alzheimerfonden”Ännu en gång levererar alla härliga ”gamers” över förväntan under årets sommar ESA i Hyllie! Alzheimerfonden är oerhört tacksamma mot dessa härliga unga gamers över hela världen som under en vecka samlat in cirka 1 miljon kronor till forskningen om Alzheimers sjukdom. För att bli en riktigt duktig ”gamer” så måste hjärnan vara i trim och stimulerad. Det är en stor ära att arbeta ihop med dessa härliga personer, fyllda av engagemang, energi och inte minst empati. Det här är framtidens filantroper som kommer leda arbetet med nya sätt att finansiera viktig forskning, säger Liselotte Jansson, generalsekreterare på Alzheimerfonden.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar