LOGITECH G LANSERAR SITT FÖRSTA 60 PROCENTS TANGENTBORD FÖR E-SPORTARE
Hem GAMINGE-SPORT Logitech G lanserar sitt första 60 procents tangentbord för e-sportare

Logitech G lanserar sitt första 60 procents tangentbord för e-sportare

Publicerat av: Redaktionen

Logitech G introducerar nästa stora nyhet för e-sportare – Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED Gaming Keyboard.

Ett kompakt och professionellt tangentbord som frigör utrymme och möter de föränderliga behoven hos proffsspelare inom e-sport.

– PRO X 60 har den perfekta passformen för tävlingsspelare som behöver ett tangentbord som kan anpassa sig till alla inställningar och förhållanden, säger Michaela ‘mimi’ Lintrup, G2 Esports, Valorant.

Proffs inom e-sport behöver den bästa utrustningen när de tävlar och det mindre formatet på 60 procent har blivit alltmer populärt. Det beror bland annat på att de lämnar utrymme för de dynamiska musrörelser som krävs vid FPS-tävlingar på elitnivå.  PRO X 60 är ett kompakt kvalitetstangentbord som behåller funktionsuppsättningen och programmerbarheten hos ett tangentbord i full storlek samt möter de växande kraven från proffsspelare.

Även om tangentbord i mindre format är utmärkta för tävling kan de sakna viktiga tangenter som vissa proffsspelare behöver. För att lösa detta introducerar PRO X 60 en ny innovation – KEYCONTROL. En funktion som erbjuder tävlingsspelare långt fler anpassningsmöjligheter än vad ett standardtangentbord gör.

– Vi har mångårig erfarenhet av att designa och bygga tangentbord och switchar för och med proffsspelare. Genom vårt unika samarbete med proffsen samlade vi insikter som spelade en nyckelroll i vår design av PRO X 60. Bland annat underströk de behovet av KEYCONTROL och tangentbordet har allt en proffsspelare kan önska sig: en kompakt design och ny avancerad teknik, säger Brent Barry, chef för Esports och PRO-serien på Logitech G.

KEYCONTROL är ett användarvänligt verktyg som aktiveras i G HUB och ger spelare betydligt fler anpassningsalternativ, bland annat möjligheten att tilldela upp till 15 funktioner per tangent och därmed möjligheten att anpassa tangentbordet utefter varje spelares unika spelstil.

När KEYCONTROL kombineras med G-SHIFT, en avancerad funktion som kan tilldelas nästan vilken knapp som helst (exempelvis en sidoknapp på musen), kan spelare snabbt aktivera ett nytt lager av tangenter och få snabb åtkomst till vilken tangent och vilket kommando som helst. Detta innebär att tangenterna som tidigare saknades kommer vara precis där spelarna behöver dem.

–Jag älskar det ursprungliga PRO-tangentbordet, men min spelstil har utvecklats och jag vill ha något som frigör utrymme på skrivbordet för min mus, utan att förlora alla tangentfunktioner. Med PRO X 60 och KeyControl har jag mer utrymme för snabba skott, samtidigt som jag kan anpassa min layout så jag inte missar några tangenter. Jag längtar efter att få använda detta i tävlingar, säger Emma “Emy” Choe, FlyQuest RED, CounterStrike 2.

LOGITECH G LANSERAR SITT FÖRSTA 60 PROCENTS TANGENTBORD FÖR E-SPORTARE

PRO X 60 har också utrustats med Logitech G:s betrodda trådlösa LIGHTSPEED-teknik. LIGHTSPEED utformades för att vara lika snabbt och robust som trådade produkter, även i utmanande miljöer. När en proffsspelare tävlar omges de ofta av tusentals människor med RF-genererande enheter som mobiler, kameror och olika nätverk. Logitech testar regelbundet LIGHTSPEED i en toppmodern anekoisk kammare som genererar radiofrekvensstörning för att säkerställa att det fungerar felfritt.

– Det är superviktigt att ha en pålitlig och snabb anslutning när du tävlar eftersom du vill ha så lite inmatningsfördröjning som möjligt i en tävlingssituation. När du spelar på högsta nivå kan en snabb trådlös anslutning vara skillnaden mellan att vinna och förlora, säger Evan “Verhulst” Verhulst, TSM, Apex Legends.

PRO X 60 är tillgänglig med GX Optical-switchar i både taktila och linjära konfigurationer, vilket erbjuder snabbare aktivering än mekaniska standard-switchar. Till skillnad från mekaniska switchar aktiveras GX Optical genom ljusets kraft, vilket omedelbart skickar kommandon och eliminerar debounce:et som krävs av mekaniska switchar. Switcharna är fabrikssmorda och utformade för att ge en tillfredsställande spel- och skrivupplevelse.

Ytterligare funktioner i PRO X 60-tangentbordet inkluderar:

  • Dubbelstöpta PBT-tangenter
  • LIGHTSYNC RGB-belysning
  • Spelomkopplare
  • Volymrulle och mediekontroller
  • Bluetooth
  • 2:1 LIGHTSPEED-adapter
  • Semi-hård premiumbärväska

Pris och tillgänglighet
PRO X 60 LIGHTSPEED Wireless Gaming Keyboard kommer finnas tillgängligt i svart och vitt på LogitechG.com och hos återförsäljare i Sverige och utvalda marknader från 22 april 2024. Rekommenderat försäljningspris är 2 299 SEK. För mer information, besök LogitechG.com.

 

 

Relaterade Artiklar