Stjärnfrisörer digitaliserar salongen med hjälp av techbolag
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Stjärnfrisörer digitaliserar salongen med hjälp av techbolag

Stjärnfrisörer digitaliserar salongen med hjälp av techbolag

Publicerat av: Redaktionen

Prisbelönta salongen Victor Noblesse, med anor från 1959, är en av de salonger som varit med och format och utvecklat framtidens hårsalongsplattform.

De digitaliserar för att slippa strul och för att ge bättre service till gäster.

De gör det också för att modernisera för frisörerna och för att få nya intäkter.

De flesta salonger i världen har en reception eller kassa där alla kunder köar upp till för att betala och boka nästa besök vid. Så har det sett ut i decennier. 
-Vi finns för att hjälpa frisörer. Vi ville minska deras stress, administration och strul. Därför startades vi, säger Tobias Lindberg som grundade Digmi.

150 salonger i Norden har idag Digmi. Enligt kundundersökningar så beror den stora kundtillströmningen på att frisörer vill ge en bättre upplevelse till sina kunder, men de vill också effektivisera och modernisera för sina frisörer samtidigt som de får mer intäkter. Alla salonger är också intresserade av att göra kostnadsbesparingar.

Nya intäkter och ökad lönsamhet

– Genom att eliminera dagens traditionella receptioner kan exempelvis salonger få plats med en ny stol som kan hyras ut eller fler produkter som kan säljas berättar bolagets VD Joel Lagerkvist.

En av de salonger som var tidigt med att se fördelarna med digitalisering var Victor Noblesse i Göteborg med stjärnfrisören Dani Abunar i spetsen som tillsammans med sin fru Marlene äger och driver salongen.
Dani har många meriter på sitt CV som världs-, europa- och nordisk mästare inom sitt yrke. Tillsammans har Dani och Marlene vunnit priser såsom exempelvis Årets Frisör två gånger.

– Vi valde Digmi för vi ville att våra frisörer skulle kunna hantera både bokning och betalning direkt från frisörstolen. Detta frigör tid i vår reception och samtidigt så ökar det vår återbokning-frekvens på våra befintliga kunder berättar Marlene.
-Samtidigt erbjuder vi kunden en modernare och större service säger Dani och avslutar; med Digmi så slipper vi teknikstrulet då allt styrs av dem.

Stjärnfrisörer digitaliserar salongen med hjälp av techbolagUnder Digmi första år erbjöds 7000 digitala magasin för frisörernas kunder. Nu lanseras Digmi 2.0 vilket innebär att alla frisörer har allt de behöver på en digital platta.

– Genom att använda Digmi kan alla frisörer spara pengar jämfört med vad man betalar idag, samtidigt som de ger sina kunder en än bättre upplevelse berättar Conny Mohlin som är bolagets tekniskt ansvariga.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar