Fairphone 4 blir ännu bättre genom en grundlig uppgradering av kameramjukvaran
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Fairphone 4 blir ännu bättre genom en grundlig uppgradering av kameramjukvaran

Fairphone 4 blir ännu bättre genom en grundlig uppgradering av kameramjukvaran

Publicerat av: Redaktionen

Fairphone, den banbrytande etiska tillverkaren av mobiltelefoner, har återigen utmanat den statiska elektronikbranschen.

Vid en tidpunkt i telefonens livscykel där andra mobiltillverkare helt slutar erbjuda mjukvaruuppdateringar, tar Fairphone livslängden för sin elektronik till en ny nivå.

Detta gör Fairphone genom att erbjuda en stor uppgradering av kameramjukvaran i Fairphone 4.

Den omfattande mjukvaruuppdateringen är baserad på feedback från användarna och förbättrar kameraupplevelsen. Mjukvaruuppdateringen förbättrar telefonen på fyra områden:

  • Kortare slutartid: Uppdateringen gör fotograferingen 230 % snabbare och förbättrar autofokushastigheten. Den förkortar också slutartiden avsevärt och ökar bild-till-bild-tiden med 50 % från 12 bilder på tio sekunder till 18 bilder på tio sekunder.
  • Bättre fotografering i svagt ljus: Uppdateringen ger bättre bilder i svagt ljus – ett viktigt område för att förbättra kameraupplevelsen. Fairphone har lyckats lägga till ännu mer kontrast och detaljer än tidigare – särskilt i Super Night-läget.
  • Förbättringar av kamerainställningar: Uppdateringen förbättrar inställningarna för huvud- och ultravidvinkelkameran för både foton och videor, samt förbättrar AI-scenigenkänningen. Fairphone har också förbättrat brusreduceringen och färginställningen (för både huvud- och ultravidvinkelkameran) samt gjort kamerans zoom skarpare.
  • Elektronisk bildstabilisering i video: Fairphone 4 har nu bättre elektronisk bildstabilisering när man filmar, både med huvud- och ultravidvinkelkameran.

Det ligger i Fairphones DNA att designa produkter med lång livslängd, så att användarna kan fortsätta att använda sina enheter så länge som möjligt. Fairphone är därför mycket måna om att ge utökad mjukvaru- och hårdvarusupport. Fairphones programuppdateringar garanterar att deras enheter fortsätter att användas och uppdateras under lång tid, längre än den genomsnittliga livslängden för smartmobiler på tre år. Fairphone 2 fick mjukvaruuppdateringar i hela sju år, medan Fairphone 3, som lanserades för fem år sedan, nyligen fick en Android 13-uppdatering.

”Det här är ett stort steg framåt för Fairphone. Vi har lagt ner mycket arbete på att analysera kundernas feedback för att identifiera de viktigaste förbättringarna och gjort en betydande ekonomisk investering för att åtgärda dessa punkter i vår mjukvaruutveckling och kamerajustering. Det viktigaste för oss är att både nya och befintliga kunder älskar kameran och fortsätter att använda telefonen mycket längre än vad de ursprungligen hade tänkt. Vi har också gått längre för att ge kunderna ännu fler fördelar, nu till ett lägre pris och den ursprungliga femårsgarantin som fortfarande gäller”, säger Agnès Crepet, Head of Smartphone Longevity på Fairphone.

”För befintliga kunder är den här uppgraderingen helt gratis, eftersom vi vill fullfölja vår mission om lång livslängd för mobiltelefoner. Med Fairphone 4 och vår nyligen lanserade Fairphone 5 har vi en Fairphone-produktfamilj som har stark kameraprestanda i olika prisklasser.”

Fairphone 4 blir ännu bättre genom en grundlig uppgradering av kameramjukvaranFairphone 4 levereras för närvarande med Android 13 och kommer att uppgraderas till Android 14 i år. Befintliga Fairphone 4-kunder kan uppgradera till den nya kameramjukvaran kostnadsfritt och kommer att få ett meddelande om att uppdateringen är tillgänglig och redo att installeras. Nya kunder kommer också att uppmanas att ladda ner och installera den kostnadsfria uppdateringen när de konfigurerar sin telefon för första gången.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar