UberX Share lanseras i Stockholm
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK UberX Share lanseras i Stockholm

UberX Share lanseras i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag är det möjligt för resenärer i Stockholm att ta sig från punkt A till B med det nya, prisvärda och hållbara resealternativet UberX Share.

Detta är den senaste produkten som lanseras som en del av Ubers ambition att hjälpa människor att göra mer hållbara resval.

UberX Share lanseras i StockholmLanseringen är en viktig milstolpe, då Stockholm blir en av de första städerna i Europa där UberX Share lanseras.

UberX Share gör det möjligt för resenärer att:

  • Spara på varje resa: Resenärer får rabatt när de bokar en resa genom UberX Share, och om de matchar med en annan resenär får de ytterligare rabatt. Totalt kan resenärer spara upp till 30%.
  • Göra ett hållbart val: UberX Share erbjuder ett grönare sätt att ta sig från A till B genom att låta fler människor resa i färre bilar. Genom att dela din resa hjälper du till att minska utsläpp och trängsel.

“Vi vet att priset spelar en stor roll när människor fattar beslut om hur de ska ta sig från punkt A till B. Därför är vi glada över att kunna introducera ytterligare ett resealternativ på den svenska marknaden. Nu kan resenärer i Stockholm dela resor med andra passagerare, vilket skapar en mer prisvärd och hållbar upplevelse för resenärer såväl som staden”, säger Anabel Diaz, EMEA Vice President, Uber Mobility.

UberX Share lanseras i Stockholm som ett led i Ubers fortsatta arbete med att hjälpa fler människor att ersätta privat bilägande med ett utbud av delade, alltmer eldrivna, multimodala transportalternativ. Detta följer lanseringen av Uber Green i Sverige i juli 2020, som ger resenärer möjlighet att välja resor med elbil. Uber Green är den mest tillgängliga on-demand mobilitetslösningen i världen för resor i bilar utan, eller med låga utsläpp.

“Som världens största mobilitetsplattform är vi beslutna att tillhandahålla hållbara, tillgängliga och delade alternativ till privatbilen. UberX Share är vårt senaste sätt att engagera människor i kampen mot klimatförändringarna och göra det ännu enklare för fler att lämna bilen hemma”, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

Relaterade Artiklar