Fotbollsfeber i Telias nät under Sveriges VM-semifinal
Hem GAMINGE-SPORT Fotbollsfeber i Telias nät under Sveriges VM-semifinal – ökade med 400%

Fotbollsfeber i Telias nät under Sveriges VM-semifinal – ökade med 400%

Publicerat av: Redaktionen

Svenskornas semifinal i fotbolls-VM var en riktig rysare, och den viktiga matchen mot Spanien lockade många blågula supportrar till att ta del av spänningen framför både tv- och mobila skärmar.

Datatrafiken i Telias mobilnät ökade med 450 procent och streaming i Telia Play ökade med 400 procent.

Enligt preliminära data från Telia var intresset för semifinalen enorm med totalt 400 procent ökning på streaming i Telia Play jämfört med en vanlig förmiddag.

Fotbollsfeber i Telias nät under Sveriges VM-semifinal

Intresset hade dessutom ökat något jämfört med matchen i kvartsfinalen. Det syntes även en rejäl ökning i Telias mobilnät, med 4,5 gånger så mycket datatrafik än en matchfri förmiddag.

Under första halvlek var ökningen på 150 procent jämfört med en vanlig förmiddag. Under andra halvan anslöt ännu fler blågula fans till matchen i Telia Play. Som mest såg cirka en tredjedel av alla Telias TV & Streaming-kunder matchen.

– Vi kan konstatera att det här fantastiska landslaget har många fans! Ser man till vår data är det en ganska jämn fördelning på vilken skärm man följt matchen, och det kan förklaras i att avspark var tidigt på förmiddagen samtidigt som många är tillbaka på jobbet. Preliminärt landar vi på cirka 350 000 sändningar bland Telias tv-kunder. Uppskattar vi det till antalet tittare kan det handla om över en halv miljon* som sett matchen via oss, säger Oscar Karlsson, chef för konsumentaffären på Telia.

Lördag den 19 augusti väntar svenskornas bronsmatch mot antingen Australien eller England. Matchen sänds kl. 10.00 på TV6 och kan ses via Telias digital-tv och i streamingtjänsten Telia Play.

* Den officiella siffran från MMS presenteras imorgon den 16 augusti

Relaterade Artiklar