Audio Pro startar samarbeten med fem nya distributörer
Hem PRODUKTNYHETER Audio Pro ska samarbeta med fem nya distributörer

Audio Pro ska samarbeta med fem nya distributörer

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska högtalartillverkaren Audio Pro, med verksamhet i 55 länder, ökar sin globala närvaro och startar samarbeten med nya distributörer i Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Dubai, Indien och Singapore.

De dåliga tiderna är inget som får svenska högtalartillverkaren Audio Pro att dra i handbromsen.

Tvärtom storsatsar företaget, och startar nu fem nya distributörssamarbeten. Jens Henriksen, CCO på Audio Pro förklarar; ”I dessa utmanande tider är det många som använder sig av försiktighetsprincipen att sitta still i båten och försöka invänta bättre tider. Men vi tror att det tvärtom är nu som är rätt tid att bygga för framtiden. Vi tror att den grund vi lägger nu är något vi kan dra nytta av när det vänder. Då är vi startberedda och kan få en flygande start.”

I Storbritannien har företaget precis tecknat ett avtal med brittiska Go10, en aktör som grundades 2009 och har gedigen expertis inom konsumentelektronik. Alldeles nyligen expanderade Audio Pro till ytterligare ett land i mellanöstern. I Dubai i Förenade Arabemiraten har bolaget startat ett samarbete med Qualia General Trading.

I april månad, i samma veva som Indien passerade Kina i att vara världens största land, invånarmässigt, tecknade Audio Pro ett avtal med den indiske distributören Alphatec. ”Ja, det är lite lustigt att uppstarten av vårt samarbete sammanföll så väl med denna händelse. En slump förvisso, men visst känns det bra att äntligen få komma in på en så stor marknad. Konsumtionsutvecklingen här är verkligen i ett gynnsamt läge med en stor och växande andel av befolkningen som är på jakt efter konsumentelektronik. Vi och vår distributör är övertygade om våra produkter är väl anpassade för denna marknad.”

Audio Pro startar samarbeten med fem nya distributörer

Audio Pro har även startat ett nytt distributörssamarbete i Australien och Nya Zeeland. Westan Group kommer att ta hand om båda marknader åt företaget. Westan Group har en omfattande produktportfölj och har därigenom en god penetration av marknaden. Jens Henriksen berättar att bolaget dock varit på jakt efter ett bolag av Audio Pros typ, som kan möta ett behov hos återförsäljarledet som Westans befintliga portfölj inte kunnat möta tidigare.

I Singapore har Audio Pro börjat samarbeta med Ban Leong Technologies. Med 30 års erfarenhet inom segmentet för tekniska produkter och IT, kommer Ban Leong Technologies kunna bistå Audio Pro med gedigen kunskap om marknaden i denna region. ”Framöver är det troligt att Audio Pro kommer att expandera till ytterligare fler marknader”, säger en nöjd Jens Henriksen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar