En högre intelligens: Huawei lanserar HUAWEI Mate20 Pro
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI En högre intelligens: Huawei lanserar HUAWEI Mate20 Pro

En högre intelligens: Huawei lanserar HUAWEI Mate20 Pro

Publicerat av: Redaktionen

Vid ett exklusivt pressevenemang på ExCeL i London presenterade Huawei nya och mycket efterlängtade Mate20 Pro.

En högre intelligens: Huawei lanserar HUAWEI Mate20 Pro 2Designad med marknadens mest kraftfulla och sofistikerade processorteknik höjer nu Huaweis senaste flaggskepp nivån för hur smartphones kommer bli bedömda framöver.

HUAWEI Mate20 Pro drivs av Huaweis mest kompakta och högpresterande processor hittills – Kirin 980 med7-nanometersteknik. Processorn är den första att integrera Cortex-A76 CPU och Mali-G76 GPU. En revolutionerande AI-klockningslösning förstärker GPU:s prestanda för att ge en smidig spelupplevelse. Den nya 40W HUAWEI SuperCharge, 15W HUAWEI Wireless Quick Charge och det stora batteriet samverkar för att ge användaren den bästa batteritiden. Matrix kamerasystemet innefattar Leica ultravidvinkellins som låter användarna se bredare och närmare. HUAWEI Mate20 Pro levereras med Android 9.0 och EMUI 9.0.

“Smartphones är en viktig ingång till den digitala världen. HUAWEI Mate20 Pro är framtagen för att vara användarens bästa “vän” och med dess enastående batteritid och kraftfulla kameraprestanda hjälpa användaren att njuta av ett rikare, mer uppfyllt liv”, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Ultimat prestanda och batteritid

Kirin 980-processorn med 7-nanometersteknik rymmer 6,9 miljarder transistorer i samma storlek som en fingernagel. Jämfört med Kirin 970 är den senaste processorn utrustad med en CPU som är 75 procent kraftfullare, GPU som är 46 procent kraftfullare och NPU som är 226 procent kraftfullare. Dessutom har komponenternas effektivitet också ökat: CPU:n 58 procent effektivare, GPU:n är 178 procent effektivare och NPU:n är 182 procent effektivare.

Kirin 980 är världens första kommersiella processor som använder Cortex-A76-baserade kärnor. Processorn är utformad med en innovativ arkitektur i tre nivåer bestående av 2 stora ultra-Cortex-A76-baserade kärnor, 2 mellanstora Cortex-A76-baserade kärnor och 4 små Cortex-A55-kärnor.

Detta ger CPU:n flexibiliteten att fördela den optimala mängden resurser till tunga, medelstora och lätta uppgifter för oöverträffad effektivitetsnivå samtidigt som prestandan för processorn förbättras och batteriets livslängd ökar.

Kirin 980 är marknadens första processor försedd med Dual-NPU, som ger enheten bättre On-Device AI-kapacitet för att stödja alla olika typer av AI-applikationer. HUAWEI Mate20 Pro har ett omfattande urval av AI-funktioner som utnyttjar de nya AI-egenskaperna hos Dual NPU. Till exempel kan användare skanna ett objekt med HiVision för att sen bli dirigerad till en onlineåterförsäljare, eller använda sig av den nya AI-kompositionen i kameran för att spela in filminspirerat videoinnehåll med bättre inramning och färger.

HUAWEI Mate20 Pro är världens första smartphone att stödja 4,5 G LTE Cat. 21-standarden, som gör att användaren kan uppleva nedladdningshastigheter på upp till 1,4 Gbps. Den stödjer också världens snabbaste Wi-Fi-anslutningshastighet – 2 GB-bilder tar endast 10 sekunder att ladda ner. Flaggskeppet stödjer också dual-band (L1 + L5), AI GPS-positioneringstekniken ökar positioneringsnoggrannheten över ett brett spektrum av scenarier.

Utöver förstklassig prestanda har enheten även stora förbättringar i batteritid. HUAWEI Mate20 Pro är försedd medett 4200mAh-batterioch stödjer 40W[1]HUAWEI SuperCharge, som kan ladda batteriet upp till 70 procent på 30 minuter. Säkerheten hos enheten är certifierad av TÜV Rheinland.

HUAWEI Mate20 Pro stöder 15W HUAWEI Wireless Quick Charge (Qi), marknadens snabbaste trådlösa laddning, samt Wireless Reverse Charging som gör det möjligt för användaren att använda enheten som en powerbank till enheter som stödjer trådlös Qi laddning.

Nya sätt att fånga en bild

HUAWEI Mate20 Pro har en av de bästa smartphone-kamerorna på marknaden och nu adderas en Leica ultravidvinkellins. Det nya Leica ultravidvinkellinsen har en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, vilket ger bilderna den signifikanta konstverkningsförvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stödjer även makrofotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen.

Med AI-kamerafunktioner, inklusive AI Composition, AI 4D predictive focus och AI HDR, ger HUAWEI Mate20 Pro allt som en fotograf behöver i ett kraftfullt paket. HUAWEI Mate20 Pro är utrustad med en 40MP huvudkamera, en 20MP ultravidvinkelkamera och en 8MP teleobjektivkamera. Tillsammans stödjer de tre linserna ett brett spektrum av brännvidd (motsvarande prestanda för en 16-270mm zoomlins), vilket gör att de kan efterlikna bilder tagna med en proffskamera.

HUAWEI Mate20 Pro har även ett AI Portrait Color-videoläge. Med hjälp av AI kan HUAWEI Mate20 Pro isolera mänskliga föremål och desaturera färgerna runt dem för att dramatiskt markera personen. AI Spotlight Reel identifierar klipp med ett gemensamt tema och genererar automatiskt ett 10 sekunders montage, som helt och hållet är av höjdpunkter.

HUAWEI Mate20 Pro stödjer inbyggd 21:9 foto och videoinspelning. Jämfört med ett vanligt 16:9-förhållande ger ett 21:9-förhållande ett bredare, mer innehållsrikt perspektiv, som kan utnyttjas för konstnärliga och filmiska effekter.

HUAWEI Mate20 Pro stöder 3D ansiktsigenkänning och är även utrustad med en fingeravtrycksensor integrerad i skärmen. 3D ansiktsigenkänning identifierar användaren på 0.6s, med en felaktig matchningsfrekvens på under 1/1,000,000. Med hjälp av 3D Depth Sensing Camera System, som är placerad på framsidan, kan enheten noggrant läsa ansiktsdrag hos ett motiv och känna igen små detaljer, exempelvis vid användarautentisering.

EMUI 9 effektiviserar användning

HUAWEI Mate20 Pro innefattar EMUI 9.0, ett smart operativsystem baserat på Android 9.0. Genom AI-självlärande algoritmer, ett integrerat resursfördelningssystem och en högoptimerad Android-miljö, levererar EMUI 9.0 en upplevelse som förblir jämn även vid längre användning.

EMUI 9.0 innehåller en enhetlig, ergonomisk design och en effektiviserad inställningsmeny. Det nya gestnavigeringsstödet gör att användaren enkelt kan interagera med sina enheter med bara tryck och svepningar. Introduceras gör även nya AI-funktioner som gör det möjligt för HUAWEI Mate20 Pro att utföra eller förbättra en rad uppgifter från objektidentifiering till matkaloriräkning. Med hjälp av 3D Live Object Modeling kan användaren skapa en digital avatar som kan t.ex. interagera och dansa.

HUAWEI Share 3.0 levererar en revolutionerande förbättring av enheters sammankoppling, vilket gör det möjligt för användarna att överföra filer mellan smartphones och PCs. Denna innovativa lösning revolutionerar överförandet av bilder och videor, allt som krävs för att upprätta en anslutning mellan en smartphone och en dator är ett tryck.

Futuristisk design

HUAWEI Mate20 Pro har utrustats med en FullView-OLED display på 6,39”, som återger färger, enastående kontrast och intensitet. Den kompakta designen har ett högt skärm-till-kropp-förhållande och känns bekväm att hantera med en hand.

Elegansen i de naturliga elementen är fångade i designen av HUAWEI Mate20 Pro som är noggrant designad för att minska luftmotståndet. Det aerodynamiska chassit är böjt på alla åtta sidor – ett under att betrakta, och ett nöje att få hålla i sin hand.

De tre Leica kamerorna sitter tillsammans med en sensor på mobilens baksida. De är arrangerade i en fyrkant ochomgärdas av en polerad metallram som ger telefonen en vågad och distinkt avantgarde-look. Baksidan av HUAWEI Mate20 Pro har ett ytmönster som består av Huaweis banbrytande Optical Pattern, som ger en len yta och känsla i handen. Texturen gör att telefonen är enkel att hålla och inga fingeravtryck lämnas på ytan – vilket gör att den behåller sitt rena utseende, även om den blivit mycket använd.

Relaterade Artiklar