Huawei och Ericsson undertecknar ett långsiktigt avtal om korslicensiering av patent
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Ett långsiktigt globalt licensavtal mellan Ericsson och Huawei

Ett långsiktigt globalt licensavtal mellan Ericsson och Huawei

Publicerat av: Redaktionen

Huawei och Ericsson har undertecknat ett långsiktigt globalt avtal om korslicensiering av patent som är nödvändiga för en lång rad standarder såsom 3GPP, ITU, IEEE, och IETF-standarder för 3G, 4G och 5G cellulär teknik.

Avtalet omfattar företagens försäljning av nätinfrastruktur och konsumentutrustning och ger båda parter global tillgång till varandras patenterade, standardiserade teknik.

– Vi är glada över att få ett långsiktigt globalt licensavtal med Ericsson, säger Alan Fan, chef för Huaweis immaterialrättsavdelning.

– I egenskap av viktiga bidragsgivare till standardpatent (SEP – standard essential patents) för mobil kommunikation erkänner företagen värdet av varandras immateriella rättigheter, och detta avtal skapar en starkare patentmiljö. Det visar på det engagemang som båda parter har gjort för att immateriella rättigheter ska respekteras och skyddas på lämpligt sätt.

Under de senaste 20 åren har Huawei i stor utsträckning bidragit till de allmänna ICT-standarderna, bland annat för cellulära, Wi-Fi- och multimediecodecs. År 2022 toppade Huawei med sina 4 505 ansökningar Europeiska patentverkets rankning över antalet patentansökningar som lämnats in.

– Vi har bundit oss till att dela med oss av ledande tekniska innovationer. Det kommer att driva en sund och hållbar utveckling inom industrin och ge konsumenterna mer robusta produkter och tjänster, tillägger Alan Fan.

Huawei och Ericsson undertecknar ett långsiktigt avtal om korslicensiering av patent

Alan Fan, chef för Huaweis immaterialrättsavdelning

Huawei är både innehavare och implementerare av SEP och eftersträvar en balanserad syn på licensiering. Genom att korslicensiera sina SEP kan båda företagen dela med sig av och få tillgång till viktig teknik.

– Detta avtal är resultatet av intensiva diskussioner som har lett till att både patentinnehavares och implementers intressen har tjänats på ett rättvist sätt, konstaterar Alan Fan.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar