Emsec Oy ansluter till Prosero Security Group
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Emsec Oy ansluter nu till Prosero Security Group

Emsec Oy ansluter nu till Prosero Security Group

Publicerat av: Redaktionen

Prosero fortsätter sin expansion i Finland genom förvärvet av Emsec Oy, en ledande specialistleverantör av molnbaserade videoövervakningslösningar med verksamhet i Helsingforsområdet.

Emsec Oy grundades ursprungligen som en del av Empower Oy och etablerades i sin nuvarande form år 2016 genom ett management buy-out av Vesa Ylönen (VD).

Sedan starten har företaget blivit tekniskt ledande och utvecklat ett innovativt erbjudande som omfattar molnbaserad videoövervakning som tjänst (VSaaS) och egenutvecklad analys- och rapporteringsprogramvara, där försäljningen baseras på en återkommande intäktsmodell.

Dessutom tillhandahåller företaget tjänster för att säkerställa och upprätthålla säkerheten i telekomnätverksrum och infrastruktur.

Med ett starkt värdeerbjudande har Emsec blivit en pålitlig och långsiktig partner till kunder inom offentlig sektor och kritisk infrastruktur, fastighetsägare och förvaltare, industri, transport och logistik, detaljhandel samt bostadssektorn. Under 2022 genererade företaget en omsättning på 2,2 miljoner euro med 10 heltidsanställda som utgår från huvudkontoret i Helsingfors.

Prosero och Emsec kommer tillsammans att kunna erbjuda spetskompetens inom videoövervakningsteknik. Förvärvet är ytterligare ett steg i Proseros tillväxtstrategi och kommer att öka koncernens förmåga att leverera högkvalitativa kameralösningar till en bredare kundbas.

– Emsec ligger i den tekniska framkanten och flyttar fram gränserna inom sitt område. Detta förvärv kommer att möjliggöra en ännu starkare och mer omfattande portfölj av videoövervakningslösningar för våra kunder. Vi fortsätter vår strävan efter att leverera innovativa och högkvalitativa tjänster och att stärka vår position som en pålitlig partner inom CCTV-lösningar, säger Jyri Aho, Country Manager på Prosero Security Group. Vi ser fram emot att välkomna Emsecs erfarna team till Prosero-familjen.

Emsec Oy ansluter till Prosero Security Group– Att gå med i Prosero var väldigt naturligt eftersom vi vill utveckla företaget och våra tjänster ytterligare, säger Vesa Ylönen, VD för Emsec Oy. Vårt mål är att bli den främsta leverantören av molntjänster för videoövervakning i Norden, och Prosero erbjuder en utmärkt plattform för detta. Som en del av Prosero kan vi hjälpa våra nationella kunder ännu bättre, och i framtiden även i andra nordiska länder. Vi ser fram emot att samarbeta med andra Prosero-företag och vara med och bygga Proseros framgång.

 

 

 

Relaterade Artiklar