Förnyat samarbete mellan Skånes kommuner och Telenor Sverige
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Telenor Sverige och Skånes kommuner förnyat samarbete

Telenor Sverige och Skånes kommuner förnyat samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sverige och Skånes kommuner har kommit överens om ett förlängt och fördjupat samarbete inom telefoni.

Under de kommande sex åren, med en eventuell förlängning, kommer Telenor bland annat att leverera mobila och fasta abonnemang samt växeltjänster till över 100 organisationer, inklusive samtliga 33 kommuner och de flesta kommunala bolag i Skåne.

–         Det känns bra att vi kan fortsätta medverka till en förenklad och förbättrad tillgänglighet för alla anställda i samtliga kommuner i Skåne.

Det känns även bra att Skånes invånare på detta sätt får en fortsatt enkel och tillgänglig medborgarservice. Detta under en period när vi också står mitt i den största nätmoderniseringen i vår historia, vilket innebär att våra mobila tjänster kommer att bli modernare, säkrare och mer robusta samt att vi kan erbjuda IoT-tjänster baserade på 5G, säger Jessica Levin, försäljningschef på Telenor.

Telenors leverans omfattar cirka 125 000 mobilabonnemang.  Bland tjänsterna i avtalet finns fast telefoni, mobila bredband, molnväxel med växellösningar för mobiler och IoT-tjänster för uppkopplade enheter, till exempel mätning, larm, styrning och övervakning.

Skånes Kommuner är en medlemsorganisation för de 33 skånska kommunerna med syftet att skapa mervärde för medlemskommunerna samt att främja strategisk samverkan mellan kommunerna. Organisationen genomför bland annat samordnade upphandlingar som bidrar till kostnadseffektivisering med kvalitetssäkring.

Genom den här upphandlingen bidrar Skånes Kommuner till att de skånska kommunerna får samma utvecklingsmöjligheter och ekonomiska fördelar oavsett storlek. Upphandlingen av telefonitjänster har också bidragit till att kommunerna får ett bättre anpassat utbud av tjänster och funktioner för samtliga 33 kommuner och 100-talet kommunala bolag.

Förnyat samarbete mellan Skånes kommuner och Telenor Sverige–         Vi går nu in i en ny avtalsperiod där grundleverans, kontaktytor och rutiner redan är etablerade och vi kan lägga fokus på säkerhet, funktionalitet och utveckling för alla våra medlemmar, stora som små. I det fortsatta samarbetet ser vi också stora möjligheter där våra medlemmars samlade erfarenhet kan bidra till utveckling av telekomtjänster för offentlig verksamhet, säger Blagoje Dimovski ansvarig för upphandlingen på Skånes Kommuner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar