Nordens största bokhandlare väljer ny PIM-lösning för att växa sin onlineverksamhet
Hem E-HANDEL Nordens största bokhandlare väljer ny PIM-lösning för att växa sin onlineverksamhet

Nordens största bokhandlare väljer ny PIM-lösning för att växa sin onlineverksamhet

Publicerat av: Redaktionen

Bokusgruppen vill ha möjligheten att ha ett sortiment på mer än 20 miljoner böcker online, så de har valt Bizzkit PIM.

Bokusgruppen är en av Sveriges största e-handlare idag, men de kan fortfarande bli mycket större.

Målet är att vinna marknadsandelar och kunna skala verksamheten mer effektivt.

Därför investerar Bokusgruppen nu i en modern digital grund som inte begränsar deras framtida tillväxt och möjliggör att de kan leverera den absolut bästa kundupplevelsen och kundnöjdheten.

Nordens största bokhandlare väljer ny PIM-lösning för att växa sin onlineverksamhet

Miljontals Produkter

Bokusgruppen har för närvarande cirka 13 miljoner produkter i sitt sortiment men vill snabbt kunna skala upp till 20 miljoner unika produkter. Detta kräver ett PIM-först-tillvägagångssätt och kan endast uppnås med ett kraftfullt system som kan hantera datavolymen. Bokusgruppen har valt sitt PIM baserat på ett prestanda- och belastningstest med 20 miljoner produkter och många samtidiga användare. Bizzkit PIM var det mest lämpliga PIM-systemet som kunde uppfylla alla Bokusgruppens behov av en modern digital handel och tjäna som en hörnsten för deras nya lösning.

“Vi älskar att arbeta med de mest ambitiösa företagen! Bokusgruppen är ett perfekt exempel på detta. Vi har en gemensam syn på hur man gör partnerskap fokuserade kring teamwork, stora tankar och gemensamma mål. Bokusgruppen har drivit oss till nya höjder och vi har verkligen bevisat prestandan för vårt Bizzkit Commerce Cloud – och vi anser fortfarande att vår plattform är obegränsad” Christian Solmunde Michelsen, CCO, Bizzkit

Starka Partnerskap

Att byta e-handelssystem är en komplex manöver, vilket innebär att det är extremt viktigt att det finns en bra matchning mellan intressenterna. Bokusgruppen ansåg det viktigt att Bizzkit har ett stort nätverk av lösningspartners i Europa med minimal risk för “vendor lock-in” och en transparent prissättning, som de kan budgetera för i flera år.

Bokusgruppen är en DIY-utvecklare i den meningen att de kommer att nyttja en komponentbaserad systemarkitektur. Detta gör det möjligt att ständigt pivotera mot optimala system i en best-of-breed-uppsättning som hjälper Bokusgruppen att skala och bygga vidare på den grund som lagts med Bizzkit PIM.

Känn till företagen:

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandlare som med de starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en mycket stor del av Sveriges befolkning. Utöver böcker i alla kanaler och format erbjuds också ett stort och inspirerande sortiment av andra produkter.

Försäljningen uppgår till 1,9 miljarder SEK (2023).

Bizzkit är en av de mest ambitiösa och prisbelönta e-handelsplattformarna i Skandinavien bestående av PIM, DAM, CMS och Sök. Bizzkit möjliggör för företag att kontinuerligt bygga toppmoderna e-handelslösningar på komponentbaserad arkitektur, vilket säkerställer skalbarhet, flexibilitet och långsiktighet.

 

 

 

Relaterade Artiklar