ABB presenterar en innovativ mobil robot med AI-tekniken Visual SLAM och AMR Studio® Suite
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR ABB presenterar en innovativ mobil robot med AI-tekniken Visual SLAM och AMR Studio Suite

ABB presenterar en innovativ mobil robot med AI-tekniken Visual SLAM och AMR Studio Suite

Publicerat av: Redaktionen

ABB Robotics presenterar den första autonoma mobila roboten Flexley Tug T702 som är utrustad med den AI-baserade navigeringstekniken Visual SLAM och den nya programvaran AMR Studio med vilka nybörjare på robotar enkelt kan programmera och köra hela flottor av mobila robotar.

De nya funktionerna gör det enklare att konfigurera roboten och drifttagningstiden kan minskas med upp till 20 procent.

Detta banar väg för en arbetsplats där intelligenta robotar arbetar autonomt i en verklighet med stor brist på utbildad arbetskraft.

”Efter vårt förvärv av Sevensense i januari är jag glad att kunna erbjuda vår första AMR med AI-baserad Visual SLAM-teknik och AMR Studio. Kombinationen av mobila robotar och ledande AI-driven navigationsteknik ger oöverträffad flexibilitet och skalbarhet inom intralogistik för ABB:s kunder, i en miljö som går från linjär produktion till dynamiska tillverkningsnätverk”, säger Marc Segura, chef för ABB Robotics. ”AMR T702 passar perfekt till en lång rad olika branscher, som fordonsindustrin, dagligvaror och logistik, i synnerhet stora, livliga lager och distributionscentraler där miljön hela tiden förändras”.

Det senaste tillkännagivandet kommer efter förvärvet av det schweiziska startup-företaget Sevensense i januari där ABB fortsätter att utvidga portföljen för att möta den växande marknaden för mobila robotar, som förväntas växa med 20 procent i årlig tillväxttakt fram till och med 2026, från 5,5 miljarder dollar till 9,5 miljarder dollar1.

Genom att kombinera AI och 3D-vision gör Visual SLAM-tekniken det möjligt för AMR-system att fatta intelligenta beslut och att skilja på fasta och rörliga objekt i dynamiska miljöer. Med Visual SLAM-teknik (Visual Simultaneous Localization and Mapping) kan robotarna skapa en karta som används för att operera självständigt, något som minskar drifttagningstiden från veckor till dagar och gör det möjligt att köra robotarna i mycket komplexa, dynamiska miljöer mitt ibland människor. Kartorna uppdateras ständigt och delas mellan robotarna, vilket ger omedelbar skalbarhet som inte stör verksamheten och ökad flexibilitet jämfört med andra navigeringstekniker.

ABB presenterar en innovativ mobil robot med AI-tekniken Visual SLAM och AMR Studio® Suite

De nya möjligheterna som erbjuds med Visual SLAM förstärks ytterligare i och med lanseringen av ABB:s AMR Studio (AMR Studio), där oerfarna användare enkelt kan skapa och konfigurera AMR-rutter och arbetsuppgifter utan att ha tidigare erfarenhet av programmering. AMR Studio slimmar processen att konfigurera en hel AMR-flotta från start till mål och vägleder användarna genom de nödvändiga stegen, från kartläggning av den omgivande miljön till målgenerering och systemkonfiguration.

När flottan är i drift ger AMR Studio Fleet Manager användarna full kontroll över vad som händer på fabriksgolvet. Den intelligenta ordertilldelningen använder sig av kraftfulla algoritmer för att säkerställa att order distribueras effektivt samtidigt som visualisering och dataövervakning i realtid ger full spårbarhet.

Programvarans flexibla, användarvänliga gränssnitt innebär också att AMR-flottorna blir lättare att skala upp genom att användarna får direkt kontroll över systemändringar och tillägg av nya rutter.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar