Mästarteamet om flytten av elektrifierad STCC-säsong till 2024
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Mästarteamet om flytten av elektrifierad STCC till säsongen 2024

Mästarteamet om flytten av elektrifierad STCC till säsongen 2024

Publicerat av: Redaktionen

2019-mästarteamet Brink Motorsport tog emot gårdagens besked om att flytta debuten av de nya 100% elektriska STCC-bilarna till säsongen 2024 med tungt hjärta, samtidigt som de stöttar beslutet och laddar målinriktat inför nästa år.

– Det är med tungt hjärta vi mottagit detta besked, samtidigt stöttar vi STCC:s beslut fullt ut,” säger Tobias Brink, förare och delägare i teamet.

– Ekvationen är väldigt enkel; det går inte att köra race utan bilar. Det finns mycket vi kan säga om leverantören av de nya STCC-bilarna. Det finns många brister i hanteringen och det är något de måste se över, något vi vet att de redan börjat med.

Skåne-teamet kommer att tävla med tre Tesla Model 3 i STCC 2024 med förarna Tobias Brink, Jimmy Eriksson och Hugo Nerman.

– Oavsett vad står vårt åtagande kvar, vi kommer med full kraft vara med och driva på mot ett elektrifierat STCC. Konceptet är helrätt, detta är framtiden, säger Tobias Brink.

Mästarteamet om flytten av elektrifierad STCC-säsong till 2024– Projektet vi givet oss in i innebär en stor förändring och den kräver ett stort mod. Vi vill i detta rikta ett stort tack till alla partners som är med och stöttar oss i denna resa. Deras orubbliga stöd ger oss kraft och energi för att fortsätta resan mot en elektrifierad framtid. Vi blickar framåt, vi blickar mot STCC-guldet 2024. Rom byggdes inte på en dag.

Brink Motorsport kommer att vara på plats tillsammans med STCC under de båda tävlingshelgerna på Ring Knutstorp och Mantorp Park i september, läs mer om evenemangen här.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar