Truecaller och myndigheterna i delstaten Karnataka i Indien samarbetar för att främja säkerhet i digital kommunikation.
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Truecaller och myndigheterna i delstaten Karnataka i Indien samarbetar för att främja säkerhet i digital kommunikation.

Truecaller och myndigheterna i delstaten Karnataka i Indien samarbetar för att främja säkerhet i digital kommunikation.

Publicerat av: Redaktionen

Truecaller, den ledande globala kommunikations- och nummeridentifierings-plattformen, samarbetar med Avdelningen för elektronik och informationsteknik (DeIT), inom delstatsregeringen i Karnataka för att bekämpa de ökande fallen av cyberbrott, förfalskning och bedrägeri samt främja användarsäkerhet i digital kommunikation.

Som en del av samarbetet kommer Truecaller att genomföra en serie initiativ för att skapa medvetenhet och bygga upp medborgarnas förmåga över delstaten för att navigera på internet på ett säkert sätt och skydda sig själva från digital brottslighet, särskilt telefonbaserade bedrägerier och lurendrejerier.

Med anledning av samarbetet sade Shri Priyank Kharge, minister för informationsteknologi och bioteknik samt landsbygdsutveckling: “Partnerskapet understryker regeringen i Karnatakas åtagande att prioritera medborgarnas säkerhet i det digitala ekosystemet. Cyberbrott och bedrägerier i digital kommunikation ökar i snabb takt med den snabba teknikutvecklingen och utsätter därmed sårbara medborgare för hög risk.”

“Regeringen vidtar proaktiva åtgärder för att öka medvetenheten och främja säkerhet i digital kommunikation. Bengaluru är synonymt med innovation och är erkänt som ett blomstrande tekniknav. Vi är stolta över att anta ett samarbetsbaserat tillvägagångssätt för att förbättra medborgarnas online-säkerhet här,” tillade ministern.

Rishit Jhunjhunwala, Chief Product Officer och Managing Director i Indien på Truecaller tillade: “Vi är glada över att samarbeta med regeringen i Karnataka för att förbättra den digitala säkerheten i kommunikationen, vilket gör det möjligt för medborgarna att dra nytta av de möjligheter som finns tillgängliga för dem i den digitala världen.

Under det senaste året har vår tjänst Government Directory Services hjälpt över 31 miljoner användare att identifiera verifierade samtal från spam och bedrägerier, samtidigt som de hjälper dem att enkelt komma åt hjälplinjer och viktiga regeringsnummer på plattformen. På Truecaller arbetar vi kontinuerligt med att förbättra bedrägeribekämpningen och är övertygade om att detta samarbete kommer att hjälpa medborgarna i Karnataka att ligga steget före bedragarna.”

Truecaller och myndigheterna i delstaten Karnataka i Indien samarbetar för att främja säkerhet i digital kommunikation.

Hittills har Truecaller genomfört utbildning om cybersäkerhet för över 1,6 miljoner medborgare i samarbete med Delhi Police, Assam Police, delstatsregeringarna i Delhi, Jharkhand, Tamil Nadu, Jammu & Kashmir och Rajasthan.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar