NordVPN lanserar cyberförsäkring för svenska kunder
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET NordVPN lanserar cyberförsäkring för svenska kunder

NordVPN lanserar cyberförsäkring för svenska kunder

Publicerat av: Redaktionen

NordVPN, ett ledande cybersäkerhetsföretag, lägger nu till viktiga cyberförsäkringsförmåner till sitt utbud i Sverige.

Genom partnerskap med utvalda försäkringsbolag fortsätter NordVPN att täppa till luckorna inom cybersäkerhet och stödja sina kunder på huvudmarknader som påverkas av cyberkriminella.

Cyberförsäkringsförmånerna är inkluderade i NordVPN:s prenumerationspaket Ultimat tillsammans med den virtuella privata nätverkstjänsten NordVPN, lösenordshanteraren NordPass och andra avancerade funktioner, utan att någon extra kostnad.

”Även om cybersäkerhets- och integritetsverktyg hjälper till att skydda internetanvändare ur ett tekniskt perspektiv är den mänskliga faktorn fortfarande en betydande faktor inom cybersäkerhet, och ingen är helt skyddad från bedrägerier. Särskilt med tanke på att de cyberkriminellas metoder blir allt mer sofistikerade kan även cyberkunniga användare ibland råka illa ut. Med cyberförsäkring som en del av vårt produktpaket vill vi komplettera våra tekniska lösningar, täppa till luckorna inom cybersäkerhet och stödja våra kunder som drabbats av cyberattacker”, säger Tomas Sinicki, VD för Nord Security.

I takt med att utvecklingen av AI-verktyg fortsätter blir olika typer av bedrägerier allt vanligare och fler människor drabbas varje år. Enligt en studie utförd av NordVPN har 14 procent av befolkningen i Sverige någon gång drabbats av ett e-handelsbedrägeri.

Cyberförsäkringsförmånerna som inkluderas i NordVPN:s paket för kunder i Sverige är Ersättning vid cyberbedrägeri och Ersättning vid E-handelsbedrägeri. Ersättning vid cyberbedrägeri erbjuder ersättning när en användare överfört pengar från ett personligt konto som svar på ett cyberbedrägeri där offret lurats att öppna och svara på e-postmeddelanden, textmeddelanden och telefonsamtal som verkade komma från ett legitimt företag/organisation eller en person som offret känner och litar på.

På samma sätt erbjuder Ersättning vid e-handelsbedrägeri ersättning när användare köpt berättigade varor eller tjänster online från en webbsida eller handelsplattform som visade sig vara bedräglig.

Kunder kan begära ersättning på upp till 50 000 kr under en 12-månadersperiod om de inte kunnat få ersättning för de förlorade pengarna via sina banker, kreditkortsföretag eller andra finansiella leverantörer. Cyberförsäkringsförmånerna täcker drabbade kunder dygnet runt över hela världen.

NordVPN lanserar cyberförsäkring för svenska kunderNordVPN introducerade cyberförsäkringsförmåner till sina användare i slutet av fjolåret genom att erbjuda viktiga förmåner för sina kunder i Storbritannien och USA. Från och med nu finns cyberförsäkringsförmåner också tillgängliga för kunder bosatta i Sverige, Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Italien. NordVPN utforskar möjligheterna att inkludera cyberförsäkringsförmåner även i prenumerationspaket som erbjuds på andra marknader.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar