Starkt genomslag för Novas kampanj om hållbar shopping
Hem DETALJHANDEL Starkt genomslag för Novas kampanj om hållbar shopping

Starkt genomslag för Novas kampanj om hållbar shopping

Publicerat av: Redaktionen

Under april och maj har Nova drivit kampanjen NO Waste, som bestått både av en utställning och en rad olika aktiviteter under kampanjperioden.

NO Waste fick ett starkt genomslag, med både ett stort antal besökare i utställningen och ett högt engagemang hos såväl besökare som handelsplatsens butiker.

Starkt genomslag för Novas kampanj om hållbar shopping– Personligen hoppas jag att NO Waste-utställningen och kampanjen har hjälpt våra besökare att tänka till lite extra inför sina inköp samt fått en större kunskap om hur många smarta och hållbara val det faktiskt finns i våra butiker på Nova, säger Anna Rosenberg, marknadsansvarig på Nova.

– Väldigt många av våra butiker använder sig av återvunnet material och vi behöver bara lära oss att leta efter dessa produkter och på så sätt shoppa lite smartare. Jag både tror och hoppas att NO Waste har bidragit till denna kunskap.

Här är några axplock som sammanfattar NO Waste-kampanjen:

• Fram till den 31 maj har cirka 7 000 personer besökt utställningen.

• 25 stycken medverkande butiker, som deltagit antingen i själva utställningen eller i någon av kampanjaktiviteterna, och som synts på hemsida och i sociala medier.

• Tre helger under april-maj med aktiviteter, föreläsningar och workshops på temat hållbarhet samt återbruk, hade både ett högt deltagande och ett stort engagemang.

• Samarbete med vår hyresgäst Myrorna, som samlat in återbrukade plagg samt använt dessa i våra olika workshops.

• Samarbete med instanser såsom Fritidsbanken och ”Fixa Till” som är en återbruksverkstad.

• 21 stycken bidrag i namntävlingen för Novas bi-drottning i Nova Honey Park.

Utställningen NO Waste kommer att finnas kvar på Nova tills vidare. Så det finns fortfarande möjlighet att lära sig mer om hållbara material och mer miljövänlig shopping för den som ännu inte hunnit besöka utställningen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar