Tekniska uppmuntrar till mer skärmtid på sportlovet
Hem GAMING Tekniska uppmuntrar till mer skärmtid på sportlovet

Tekniska uppmuntrar till mer skärmtid på sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Låt sportlovet bli ett spellov – det tycker Tekniska museet, som vill uppmuntra både entusiastiska gamers, oroliga föräldrar och nyfikna noobs att spela mer tillsammans.

Sportlovet på Tekniska museet blir ett fullspäckat program med dataspel i alla former.

Nintendo och XBOX finns på plats med de senaste spelfavoriterna, Stockholms Spelmuseum visar upp härlig spelnostalgi och i Wisdome Stockholm kan besökare uppleva hur kod blir till magiska spelvärldar i ett omslutande 3D-äventyr.

– Det är nog många som tycker att barnen spelar för mycket, men vi vill uppmuntra till att upptäcka spelhistorien tillsammans, prata om sina relationer till spelkulturen och förstå spelen som kreativt skapande och hur de är uppbyggda, säger Fanny Söderström Aupeix, chef för utställningar och upplevelser på Tekniska museet.

I utställningen Play Beyond Play lyfter Tekniska museet fram både spelen som kulturbärare, sociala sammanhang och som ingång till teknikämnet, men också spelandets mer problematiska aspekter som spelberoende, stereotyper, våldsamhet och attityder i spelcommunities.

Spellov på Tekniska

Play Beyond Play: en hel våning fylld med dataspel och spelkultur. Här får du testa retrospel på arkadmaskiner, skapa egna speleffekter och uppleva spelnostalgi med Stockholms Spelmuseum.

Tekniska uppmuntrar till mer skärmtid på sportlovetTesta de senaste spelfavoriterna: Nintendo och Xbox låter besökare prova på de största spelfavoriterna just nu, med pusseläventyr, partyspel, samarbetsutmaningar och racing.

Hisnande äventyr i 3D: I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Making Magic är berättelsen om hur programkod förvandlas till otroliga äventyr i film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen. Följ på en hisnande resa i Wisdome Stockholm.

Ny busslinje till Tekniska – Spelbussen skjutsar sportlovslediga besökare

För att göra resan till Tekniska både roligare och enklare öppnar en ny busslinje till och från Norrmalmstorg, helt gratis för besökare. Med Spelbussen startar upplevelsen redan på vägen till museet.

Avgår: Varje halvtimme med start 9:45 till 17:15 under perioden 26/2 till 3/3

Plats: från Norrmalmstorg, vid Nobis Hotel

Resan är gratis och tar ca 15 minuter.

Relaterade Artiklar