Förbättrad säkerhet på bussar och retail med Crystal Alarm och Observit
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Förbättrad säkerhet på bussar och retail med Crystal Alarm och Observit

Förbättrad säkerhet på bussar och retail med Crystal Alarm och Observit

Publicerat av: Redaktionen

Observit och Crystal Alarm inleder ett nytt samarbete som innebär en banbrytande säkerhetslösning för bussar och retail.

Genom att kombinera Observits avancerade kameralösningar med Crystal Alarms personlarm kan vi erbjuda en helt ny nivå av säkerhet i realtid.

När ett personlarm aktiveras, söker Crystal Alarm efter närliggande kameror och skickar live-video direkt till larmmottagaren. Denna funktionalitet stödjer inte bara den egna larmcentralen och kollegor, utan även nästan alla larmcentraler i Sverige. Detta möjliggör snabbare och mer informerade insatser vid incidenter, vilket ger ytterligare ett kraftfullt verktyg för att skilja skarplarm från falsklarm.

Förbättrad säkerhet på bussar och retail med Crystal Alarm och ObservitEn av de stora fördelarna med Observits kameror är deras enkelhet när det gäller installation. De kräver ingen avancerad infrastruktur eftersom all funktionalitet ligger integrerad direkt i varje kamera med särskilt fokus på bussar och butiker. Detta gör det enkelt och kostnadseffektivt att implementera den här säkerhetslösningen.

“Det här samarbetet med Crystal Alarm representerar en betydande milstolpe för både trygghetsteknik och personligt skydd,” säger Björn Callenfors, VD på Observit. “Genom att kombinera vår mjukvara för trygghetskameror med Crystal Alarms intelligenta larmsystem, kan vi hjälpa till med att öka tryggheten för våra användare.”

Initialt har vi särskilt fokus på busstrafik och retail och strävar där med efter att skapa en tryggare miljö för både personal, kunder och passagerare.

“Vi är mycket entusiastiska över vårt samarbete med Observit. Genom att kombinera våra styrkor kan vi erbjuda en säkerhetslösning som inte bara ökar tryggheten för personal och kunder i realtid, utan också är enkel att implementera och använda. Detta partnerskap markerar ett viktigt steg i vår strävan att ständigt förbättra säkerheten i olika miljöer”, säger Jens Olsson, VD för Crystal Alarm.

Relaterade Artiklar