Temu går med i samarbete om anti-phishing
Hem E-HANDEL Temu går med i samarbete om anti-phishing

Temu går med i samarbete om anti-phishing

Publicerat av: Redaktionen

E-handelsplattformen Temu meddelar att man har gått med i den globala anti phishing-organisationen Anti-Phishing Working Group (APWG) vars huvudmål är att bekämpa cyberbrott som identitetsstöld och onlinebedrägerier.

Temu står nu sida vid sida med teknikjättar som Microsoft och Meta i kampen mot phishing och andra cyberbrott.

APWG grundades 2003 och är en global organisation vars huvudmål är att bekämpa identitetsstöld och bedrägerier som åsamkas via phishing.

APWG sammanför kunskap, erfarenhet och bästa praxis från ledande teknikföretag som Microsoft och Meta, finansiella institutioner som PayPal, cybersäkerhetsföretag som Symantec och McAfee samt olika statliga organ. Medlemmarnas samarbete med APWG innefattar datautbyte, forskning och lansering av kampanjer för att öka medvetenheten hos allmänheten.

Under 2023 dokumenterade APWG nästan fem miljoner phishing-attacker världen över – en rekordhög siffra som belyser den ökande hotnivån.

Temu tar med sig sin expertis inom dataskydd och bedrägeribekämpning in i medlemskapet och får i sin tur tillgång till värdefull kunskap i form av den senaste forskningen om globala onlinehot samt detaljerad information om phishing-webbsidor och mailadresser samt skadliga IP-adresser och domäner. Temu kan också dra nytta av APWG:s breda nätverk av aktörer från olika branscher och därigenom utveckla effektiva lösningar för att motverka phishing och andra former av cyberbrott.

“En säker shoppingupplevelse är av yttersta vikt för våra kunder, speciellt när vi expanderar till fler marknader globalt,” sa en talesperson från Temu. “Att gå med i APWG understryker hur viktigt det är för oss att skydda våra användare från bedrägerier och hålla oss uppdaterade om de senaste när det gäller förebyggande av olika cyberbrott.”

Temu går med i samarbete om anti-phishing

Temus beslut att gå med i APWG är en del av det kontinuerliga arbetet att erbjuda kunderna en trygg och säker shoppingmiljö. Temu har sedan starten i USA vuxit kraftigt och finns nu på 53 marknader över hela världen.

I februari tilldelades Temu certifieringen Mobile Application Security Assessment (MASA) av DEKRA, världens ledande oberoende testorganisation. Denna certifiering belyser Temus engagemang för att förbättra användarnas integritet och säkerhet. I november inledde plattformen ett samarbete med det San Francisco-baserade cybersäkerhetsföretaget HackerOne för att lansera ett bug bounty-program, vilket uppmuntrar etiska hackare att hitta och rapportera säkerhetsbrister. Temu har dessutom stärkt inloggningsäkerheten för sina användare genom att implementera multifaktorautentisering.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar