Enento Group väljer TCS som teknikpartner
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Enento Group väljer TCS som teknikpartner

Enento Group väljer TCS som teknikpartner

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) inleder ett strategiskt partnerskap med Enento Group, en ledande leverantör av digitala affärs- och konsumentinformationstjänster i Norden.

Samarbetet har till syfte att transformera Enentos it-tillämpningar, moln- och digitala arbetsplatslösningar samt it-säkerhet för att skapa en mer flexibel och robust affärsverksamhet.

TCS kommer att hjälpa Enento att förverkliga företagets vision om “One Enento” genom att förenkla företagets verksamhetsmodell såväl som att harmonisera dess teknikstack.

TCS moln- och DevOps-lösningar kommer att hjälpa till att påskynda Enentos operativa flexibilitet och bidra till en ledande digital kundupplevelse. Vidare kommer TCS att samarbeta med Enento för att stärka företagets it-säkerhet, tillhandahålla moderna arbetsplatstjänster och möjliggöra en robust verksamhet dygnet runt. TCS kommer att dra nytta av sin starka lokala närvaro i Norden för att leverera högkvalitativa tjänster för Enento.

“Som det ledande digitala nordiska kunskapsföretaget fortsätter vi att ligga i framkant när det gäller att utveckla nya datadrivna lösningar och tjänster som förser samhället med insikter. TCS meritlista i Norden var direkt avgörande vid valet av dem som teknikpartner för att transfomera vår verksamhet. Att arbeta med TCS kommer att vara avgörande för att nå våra långsiktiga mål”, säger Daniel Ejderberg, CIO på Enento.

Enento Group är en av de ledande leverantörerna av kredit- och affärsinformation i Norden, med 76 000 företagskunder inom bank, finans, detaljhandel med mera, såväl som 500 000 konsumenter. Företagsgruppen spelar en avgörande roll för att underlätta digitala beslutsprocesser och stödja ekonomi-, försäljnings- och marknadsföringsprocesser för sina kunder. Verksamheten i Sverige bedrivs under de lokala varumärkena UC, Allabolag och Proff. I Finland är Enento Group verksamma under varumärkena Asiakastieto och Emaileri medan verksamheten i Norge och Danmark bedrivs under varumärket Proff.

Enento valde TCS som teknikpartner på grund av företagets expertis i att leverera storskaliga digitala transformationer och en stark kulturell matchning mellan de båda företagen.

Enento Group väljer TCS som teknikpartner“Enento spelar en viktig roll för företag, institutioner och människor i Norden och ger dem inte bara högkvalitativa data utan också värdefulla insikter och analyser för välinformerat beslutsfattande. Vi är glada över att kunna berätta om vårt strategiska partnerskap med Enento och ser fram emot att nyttja kraften i AI, data, moln och analys för att hjälpa dem att driva intelligent affärstransformation och företagsomfattande tillväxt”, säger Shreerang Talekar, chef för TCS i Sverige och regionchef för TCS i Norden.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar