Mathem ska bli den billigaste matbutiken online
Hem E-HANDEL Mathem ska bli den billigaste matbutiken online

Mathem ska bli den billigaste matbutiken online

Publicerat av: Redaktionen

I mitten av mars tar Mathem nästa steg i förändringarna av sitt kunderbjudande som ett led i sammanslagningen med norska Oda.

Då inleds prissänkningar på ett stort antal populära varor, med målsättningen att Mathem ska bli Sveriges billigaste matbutik online.

– Mathems nya prisstrategi innebär att vi nu pressar priserna rejält och på så vis tar stora steg mot att bli billigast på onlinemarknaden. Vi vet idag att våra kunder tycker att det är enkelt och bekvämt att handla på Mathem, och genom att sänka våra priser vill vi nu ge dem ännu mer valuta för sina pengar. Dessutom hoppas vi såklart att ännu fler kunder ska hitta till oss och få uppleva hur Mathem kan förenkla deras vardag, säger Johan Lagercrantz, Co-Managing Director på Mathem.

Stora prissänkningar inleds redan nu i mars, och är möjliga tack vare samgåendet med norska Oda som tillkännagavs i november. Samgåendet innebär en markant ökad effektivisering av Mathems verksamhet, vilket möjliggör rejält sänkta priser på ett stort antal av de mest sålda produkterna. Inledningsvis sänks priset på 500 varor för att matcha prisledaren på marknaden. Efter hand kommer ytterligare prissänkningar att göras med målet att Mathem ska bli den billigaste matbutiken online.

Leverans i lådor skyddar varorna bättre, ger lägre klimatavtryck och lägre priser

Som en del av effektiviseringen av Mathems verksamhet görs nu även ett skifte till att leverera kundernas beställningar i papplådor istället för i papperskassar.

Mathem ska bli den billigaste matbutiken online

– Lådorna är i själva verket en nyckel i förändringen av Mathems kunderbjudande, då de medför en mycket mer effektiv logistik. Tack vare dem skyddas dessutom varorna bättre under transporten, och de har även ett lägre klimatavtryck i form av bland annat minskade utsläpp. Resultatet av att vi inför lådor kommer att märkas tydligt i våra kunders plånbok – utan att försämra kvaliteten i vår tjänst, säger Johan Lagercrantz.

Utöver leverans i lådor och sänkta priser görs även vissa förändringar i Mathems digitala tjänst som ger kunderna en ännu smidigare shoppingupplevelse. Exempelvis införs en förbättrad sökfunktion, en uppdaterad recepttjänst samt en mer träffsäker rekommendationstjänst baserad på kundernas tidigare köp. Kunderna kommer fortfarande kunna välja leverans från 0 kr, men vissa justeringar av avgifter kommer att göras. Mathem kommer dock att vara billigare eller i linje med konkurrenternas avgifter på leverans och papperskassar. Dessa justeringar av avgifterna kompenserar alltså inte för prissänkningarna, och totalt sett kommer Mathem att bli betydligt billigare än tidigare.

Relaterade Artiklar