Dataspelsbranschen i Malmö får fortsatt stöd för utveckling
Hem GAMING Dataspelsbranschen i Malmö får fortsatt stöd för utveckling

Dataspelsbranschen i Malmö får fortsatt stöd för utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Dataspelsbranschen i Sverige och Malmö fortsätter att utvecklas.

Malmö stad har historiskt varit med och stöttat utvecklingen och fortsätter med det.

Dataspelsbranschen i Malmö får fortsatt stöd för utvecklingKommunstyrelsen har fattat beslut om att bevilja Game Habitat ett bidrag om 1 600 000 kronor för 2024.

Spelutveckling är en tillväxtbransch och en exportnäring som verkar på en global marknad. Branschen har ökat sin omsättning från 1 miljard kronor till nästan 35 miljarder kronor på tio år, enligt Spelutvecklarindex. Spelutveckling och dataspelsbranschen har tydligt slagit rot i Malmö och har placerat Malmö på kartan som en ledande spelstad.

Stödet till Game Habitat syftar till att dra till sig talanger från hela världen, kompetensutveckla och utveckla det redan befintliga spelkluster som finns i staden med ytterligare aktörer. Game Habitat är en ideell förening som Malmö stad är med och finansierar för att koordinera och utveckla projekt, skapa event och initiativ som främjar investeringar, etableringar, attrahera kompetens och talanger samt utveckla dataspelsbranschen i Malmö.

– Malmö har blivit ett nav i dataspelsbranschen. Spelindustrin sysselsätter många Malmöbor samtidigt som talanger från hela världen lockas att flytta till vår stad. I detta arbete är Game Habitat viktiga. Jag är glad för den unika samverkan som både skapar arbetstillfällen och befäster stadens position i en bransch på framväxt säger, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Malmö är en samlingsplats för nyskapande och innovation som lockar kompetenser från hela världen. Gamingbranschen är ett lysande exempel på detta och har tillfört viktiga sysselsättningsmöjligheter till staden. Stödet till Game Habitat är en del av arbetet att stärka den lokala spelutvecklingen och fastställa Malmö som ledande inom gaming i Europa, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

– Game Habitat är en del i att fortsätta arbetet med att utveckla Malmö till ett levande, stöttande och inkluderande ekosystemet för spelutveckling. Det är en mötesplats för att matcha kompetens, driva utveckling och generera fler arbetstillfällen, säger Stefana Hoti (MP), ledamot i kommunstyrelsen.

Relaterade Artiklar