Smarttelefonen – missbrukarnas nya vapen
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Smarttelefonen – missbrukarnas nya vapen

Smarttelefonen – missbrukarnas nya vapen

Publicerat av: Redaktionen

Smarttelefonen har utvecklats till ett tänkbart verktyg för missbruk, vilket möjliggör ekonomiskt missbruk oavsett tid och plats.

Smarttelefonen – missbrukarnas nya vapen

Trots den praktiska bekvämligheten kan dessa teknologier även användas av missbrukare för att manipulera och utnyttja sina partners ekonomi och självständighet, ibland genom hot om våld.

Forskningen understryker vikten av att förstå och ta upp problemet med ekonomiskt missbruk i den digitala eran.Det är avgörande för beslutsfattare och andra aktörer som dessa att skydda de mest sårbara i samhället.

Ta också del av följande nyhet Ökad risk för ekonomiskt övergrepp i nära relationer

Charlott Nyman från Sociologiska institutionen, Ann-Sofie Henrikson från Juridiska institutionen och Lars Evertsson från Mittuniversitetet har gemensamt publicerat en blogg på Bristol förlagets webbsida, Transforming Society. Deras blogg, som baseras på en forskningsartikel i Journal of Gender-based Violence, lyfter fram den ökade risken för ekonomiskt missbruk kopplat till användningen av smarta telefoner och digitala finansiella tjänster. Syftet med bloggen är att öka medvetenheten och sprida kunskap om ekonomiskt våld, en typ av våld i nära relationer som ofta förblir okänt.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar