NetOnNet fortsätter expandera offensivt och öppnar ny Lagershop i Bergen
Hem PRODUKTNYHETER NetOnNet fortsätter nu expandera offensivt och öppnar ny Lagershop i Bergen

NetOnNet fortsätter nu expandera offensivt och öppnar ny Lagershop i Bergen

Publicerat av: Redaktionen

NetOnNets offensiva satsning i Norge fortsätter.

För att förstärka sitt omnikanalskoncept på den norska marknaden aviserar nu hemelektronikaktören öppnandet av en helt ny Lagershop, denna gång i Bergen.

Den nya Lagershopen förväntas öppna under senhösten och sysselsätta cirka 15 personer. Med sina 2600 kvadratmeter blir detta NetOnNets största Lagershop på den norska marknaden.

Det har varit ett intensivt halvår för norska NetOnNet. I november nyöppnade Lagershopen på Alnabru i Oslo efter renovering och en rejäl utökning av ytan. I april invigdes efter 20 år i samma lokaler en ny Lagershop i Stavanger med fördubblad försäljningsyta – fram till nu NetOnNets största Lagershop i Norge. Men inte så länge till.

Efter en tids sökande efter rätt lokaler står det nu alltså klart att Bergen står näst på tur för hemelektronikaktörens NetOnNet etableringsprogram. Öppning beräknas ske någon gång under senhösten. Norgechefen Peter Andersson är mycket nöjd:

– Vår strategi är att stärka vårt omnikanalerbjudande i Norge genom att utöka med fler butiker i Norges större städer. Med 225 000 invånare är Bergen Norges näst största stad, och självklart med bland toppkandidaterna på den önskelista som vi arbetar utifrån. Vi vet också hur kraftfullt det är att kunna agera som omniaktör. Genom att öppna en Lagershop i Bergen ger vi kunderna möjlighet att träffa oss, samtidigt som detta även driver vår e-handelspenetration och ökar vår onlineförsäljning i området. Redan idag har vi en stor kundbas och e-handelsandel i Bergen. Nu ser vi fram emot att få ge våra Bergenkunder vår fulla omnikanalsupplevelse i vår nya Lagershop, säger Peter Andersson.

NetOnNet fortsätter expandera offensivt och öppnar ny Lagershop i Bergen

Peter Andersson fortsätter med att förklara NetOnNets koncept, som kallas för ”Lagershop”:

– I våra butiker kan man som kund mycket enkelt hitta sin vara själv genom självbetjäning, samtidigt som de kunder som så önskar naturligtvis kan få hjälp och guidning av våra duktiga medarbetare. På så sätt ger vi helt enkelt kunden ett enklare och mer prisvärt alternativ för att handla hemelektronik. Det är en kostnadseffektiv modell som gör att vi kan erbjuda lägre priser.

Den nya Lagershopen kommer att etableras vid Åsane storcenter precis invid E39, med gott om parkeringsplatser. Bland grannarna märks Rema1000 och möbelkedjan Skeidar.

– Vi har tittat på ett antal olika alternativa lokaler och är nu jättenöjda över att ha hittat rätt läge. Totalytan blir 2600 kvm, vilket betyder att detta blir vår största butik i Norge. Målsättningen är att öppna den nya Lagershopen under hösten/vintern 2024, berättar Peter Andersson.

Samtidigt fortsätter NetOnNet att söka fler butikslokaler i Norges större städer.

– Vi ser framför oss ytterligare en etablering i Bergen, två eller tre nya Lagershoppar i Oslo och även Trondheim är väldigt intressant för oss. Vi letar efter riktigt bra lokaler på mellan 2000-3000 kvadratmeter, med rätt villkor och naturligtvis med rätt läge. Målet är att fortsätta expandera och ta marknadsandelar i Norge, avslutar Peter Andersson.

 

 

 

Relaterade Artiklar