LG lanserar OLED-gamingskärmar i toppklass
Hem GAMING LG lanserar OLED-gamingskärmar i toppklass

LG lanserar OLED-gamingskärmar i toppklass

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) tillkännager den nordiska lanseringen och kommande tillgänglighet av dess nya högupplösta, OLED UltraGear-bildskärmar med hög uppdateringsfrekvens för gaming.

De fem nya skärmarna kommer i storlekar från 27 till 45 tum och är tillgängliga i breda (16:9) samt ultrabreda format (21:9), samtliga med en svarstid på 0,03 ms och uppdateringsfrekvensen 240 Hz vid maximal upplösning.

I toppen av hierarkin är det 32 tum stora flaggskeppet UltraGear 32GS95UE, utvecklad för utövare och entusiaster av e-sport.

Dess unika möjlighet att växla upplösning och uppdateringsfrekvens, en funktion kallad Dual-Hz, gör det möjligt att växla mellan 240 Hz vid 3 840×2 160 pixlar (4K UHD) och 480 Hz vid 1 920×1 080 (Full HD). Växling mellan de båda lägena görs genom ett enkelt knapptryck, där det snabbare läget är speciellt tänkt för FPS-titlar (first-person shooters) och liknande spel med högt tempo.

En trio välvda bildskärmar med OLED-paneler om 240 Hz är också på väg till den nordiska marknaden, alla med upplösningen 3 440×1 440 (WQHD) och en radie om 800R. Dessa har bildförhållandet 21:9 och panelstorlekararna 34, 39 och 45 tum, med modellnamnen 34GS95QE, 39GS95QE respektive 45GS95QE. Uppdateringsfrekvensen 240 Hz kombineras med OLED-teknikens överlägsna färgåtergivning, kontrast och låga svarstider, samtliga resultat av LG:s decennielånga utveckling av paneltekniken.

Sist ut i kvintetten OLED-gamingskärmar för 2024 är den 27 tum stora 27GS95QE med upplösningen 2 560×1 440 pixlar (QHD). Den nya modellen erbjuder för med sig det absolut bästa bland gamingskärmar i 16:9-format, likt förmågan att återge 98,5 procent av färgrymden DCI-P3, uppdateringsfrekvensen 240 Hz och ett kontrastförhållande om 1 500 000:1.

Bättre spelupplevelser tack vare innovativ design

LG lanserar OLED-gamingskärmar i toppklassSpeciell vikt har lagts vid att säkerställa att den nya UltraGear OLED-modellserien är estetiskt tilltalande samt användarvänlig. Varje modell i serien är praktiskt talat fri från ramar i ytterkant och belagda med LG:s Anti-Glare & Low Reflection-yta (AGLR) vilket borgar för bättre inlevelse. Modellen 32GS95UE bygger vidare på detta med den DTS Virtual:X-certifierade ljudlösningen Pixel Sound, som paketerar de inbyggda högtalarna och den inbyggda subbasen bakom OLED-panelen. Detta möjliggör högtalare riktade direkt mot användarna för en bättre ljudupplevelse.

De 32 tum stora och större familjemedlemmarna i UltraGear OLED-modellserien utrustas också med ett slankt ‘L’- format stativ, vilket är nytt för i år. Stativet möjliggör förutom ergonomiskt korrekt positionering av skärmarna effektiv kabelhantering och är därtill utrymmesbesparande. Förutom att kunna justeras i tilt, höjd och svängning, har stativen också utvecklats för att vara estetiskt tilltalande, där formspråket Unity Hexagonal går igen på baksidan av bildskärmarna. De 27 och 32 tum stora modellerna har också stativ som tillåter dem att roteras (pivot).

De nya bildskärmarna är också certifierade av tredje part, där dess VESA DisplayHDR True Black 400 är ett kvitto på dess avgrundsdjupa kontrast. Samtliga modeller utrustas också med en rad moderna anslutningsalternativ, med dubbla HDMI 2.1-kontakter, en DisplayPort 1.4, en USB-hubb och ett 3,5 mm-hörlursuttag. Adaptiv synkronisering stöds också i form av FreeSync Premium Pro samt G-Sync Compatible.

De nya LG UltraGear OLED-spelmonitorerna blir tillgängliga i Norden i omgångar med start i slutet av april. I Sverige börjar förhandsbeställningarna på LG.com den 12 april 2024 för de 34 och 39 tum stora modellerna, med tillgänglighet hos återförsäljare i slutet av månaden. De efterföljs i juni av 32- och 45-tumsmodellerna, medan den 27 tum stora modellen är tillgänglig att köpa redan idag.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar