Vi har ett ansvar att vägleda och informera den unga kunden
Hem DETALJHANDEL Vi har ett ansvar att vägleda och informera den unga kunden

Vi har ett ansvar att vägleda och informera den unga kunden

Publicerat av: Redaktionen

Trenden att en avancerad hudvårdsrutin har, till följd av sociala medier, slagit stort bland unga och får som konsekvens att de överbehandlar huden med aktiva ingredienser som kan vara skadligt.

För att motverka denna utveckling har KICKS vidtagit ett flertal åtgärder.

Det handlar om såväl riktlinjer, vidareutbildning för personal i butik och kundtjänst som beslut om att införa åldersrekommendation på produkter från egna och andras varumärken.

KICKS ser att allt fler barn och unga i större utsträckning har frågor kring sin hudvårdsrutin och vill köpa avancerad hudvård. Här anser KICKS att de har ett ansvar att vägleda och informera den unga kunden och dennes föräldrar om de konsekvenser som aktiva ingredienser i hudvård kan ha på barns hud.

”Vi tror inte att barn känner till riskerna med att använda de här produkterna. Att utveckla kroniska hudsjukdomar är något som kan vara mycket smärtsamt och påverkar hela livet, och det är vårt ansvar att se till att den informationen finns. Vi har utbildad personal i alla våra butiker och kundtjänst online som kan ge rätt rekommendationer och förklara nackdelarna med att använda för aktiv hudvård för tidigt. Det är vi som har kompetensen och kunskapen om vad en ung hud har för behov sett till ingredienser,” säger Carola Lundell, VD på KICKS.

Ytterligare åtgärder

Vi har ett ansvar att vägleda och informera den unga kundenNär KICKS noterade trenden vidtog bolaget ytterligare åtgärder för att förhindra att unga köper aktiv hudvård som kan skada deras hud. Det innebär att KICKS har tagit fram riktlinjer gällande hudvård för barn och unga samt en vidareutbildning för deras skönhetsexperter i butik och kundtjänst.

KICKS har också beslutat att införa åldersrekommendation på sina egna varumärken där de kommer att märka upp produkter som kan vara skadliga för barns hud. Även produkter inom andra varumärken kommer att märkas.

”Som ett komplement till våra tidigare åtgärder kommer vi att införa åldersrekommendation på produkter från våra egna varumärken och andras som är olämpliga för ung hy. Vi vill att det ska vara enkelt för både unga och deras föräldrar att se att det är en produkt som inte är lämplig. För en förälder kan det också underlätta att ta samtalet med sitt barn,” fortsätter Carola Lundell.

När det gäller åldersgräns är det inget som bolaget kommer att införa i dagsläget.

”Vi kommer inte införa åldersgräns i nuläget då vi anser att det kommer vara svårt att efterleva men det absolut bli aktuellt på sikt. Vi tror att om man tydligt kommunicerar riskerna med användningen, så kan vi minska både barnens vilja att använda hudvård för vuxna och öka föräldrarnas möjligheter att dra i handbromsen,” säger Carola Lundell.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar