Italienska detaljhandelskoncernen Maxi Di och Pricer tecknar ramavtal
Hem DETALJHANDEL Italienska detaljhandelskoncernen Maxi Di och Pricer tecknar ramavtal

Italienska detaljhandelskoncernen Maxi Di och Pricer tecknar ramavtal

Publicerat av: Redaktionen

Pricer och Maxi Di, en stor dagligvarukoncern inom Selex Group, och Pricers partner IBC, tecknar ramavtal för sista kvartalet 2023 och 2024.

– Vi är oerhört glada över att kunna meddela att Maxi Di, som redan använder Pricers butikslösning i mer än 50 av sina stormarknader, har valt att ta nästa steg på sin digitaliseringsresa genom att välja ytterligare lösningar från Pricer. Avtalet är ett tydligt tecknen på den pågående utvecklingen av digitaliseringen av handeln, säger Michael Cacciatore, chef för Pricer i Italien.

Avtalet är inledningen på ett strategiskt samarbete där fokus ligger på att utveckla partnerskapet och maximera fördelarna för handlarna med en lösning baserad på optisk teknik.

Även om avtalet inte innehåller några åtaganden är målet att utöka antalet butiker och utveckla nya funktioner med den molnbaserade plattformen Pricer Plaza som pattform, med fokus på hållbarhet och effektivitet, samtidigt som arbetet i butik underlättas.

Maxi Di uppskattar att Pricers optiska system ökar effektiviteten i butikerna. Kedjan har haft systemet i flera år och tillförlitligheten har bidragit till att optimera arbetet och göra driften mer effektiv.

Pricers lösning för automatisering och kommunikation i butik, baserad på Pricer Plaza, är ett innovativt system för hantering av elektroniska hyllkantsetiketter. Kommunikationstekniken använder ljus vilket gör att den är störningsfri och möjliggör snabb reaktivitet. I kombination med etiketternas blinkfunktion ger detta en reaktionstid på mindre än två sekunder och hög energieffektivitet. Lösningen kan även användas för att minska matsvinn. Beräkningar visar att den potentiella tidsbesparingen för butiksanställda är 5200 timmar per butik och år (källa: Total Economic Impact of Pricer, Forrester Consulting, 2022).

Italienska detaljhandelskoncernen Maxi Di och Pricer tecknar ramavtal– Det är glädjande att de första beställningarna inom ramavtalet redan har kommit och fakturerades sista kvartalet 2023. Jag ser detta som början på ett långsiktigt och givande samarbete mellan Pricer, Maxi Di och IBC, säger Michael Cacciatore.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar