Elmoped levererar italienska lyxmackor
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Elmoped levererar italienska lyxmackor

Elmoped levererar italienska lyxmackor

Publicerat av: Redaktionen

En kinesisk elmoped som levererar italienska lyxmackor i Stockholms innerstad.

Snart är det verklighet när Bar Schiacciate i samarbete med Hoj TWS AB ska testa elmopeden Yadea Y1S i sin verksamhet.

Detta smidiga fordon för leveranser på trånga stadsgator visas på mässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm 2–4 februari.

– eCarExpo är Sveriges bästa mötesplats och plattform för eldrivna fordon.

För tvåhjuliga fordon är det perfekt eftersom besökarna kan provköra dem inomhus. Det ger en möjlighet att känna och testa hur smidigt det är med en elmoped, säger Peter Sunnergren som är Business Area Manager hos Yadeas svenska generalagenten Hoj TWS AB.

Bar Schiacciate serverar lyxiga mackor fyllda med charkuterier, burataost, tomater och sallad. Grunden är det italienska brödet schiacciata som påminner om focaccia, men som är luftigare och inte lika mäktigt eftersom det får jäsa i två dygn innan det gräddas.

Bar Schiacciate har restauranger på Drottninggatan, Kungsgatan och vid Hornstull i Stockholm. Inom kort öppnas även en restaurang på Mäster Samuelsgatan. Lagom till eCarExpo har en Yadea Y1S elmoped stripats med Bar Schiacciates logga. Den ska efter mässan användas för leverans av mackor till restaurangernas kunder.

Många användningsområden

Elmoped levererar italienska lyxmackor

– För en restaurang kan den även användas för att hämta råvaror hos inköpsställen och grossister. Om man som vi har flera restauranger är den utmärkt för transporter mellan restaurangerna. Mopeden är utrustad med en isolerad transportbox som håller värme eller kyla beroende på om det är råvaror eller den färdiga maten som transporteras, säger Christopher Åström som är en av delägarna i Bar Schiacciate.

För Hoj TWS AB innebär samarbetet med Bar Schiacciate möjlighet till bra exponering av företagets elmoped i Stockholms innerstad.

– Vår elmoped är konstruerad för just sådana företag som Schiacciate. Att de använder den för att leverera sina mackor till kunderna visar hur smidig den är för transporter i en trång stad som Stockholm. Det går snabbare från dörr till dörr än med andra fordon, säger Peter Sunnergren.

Detta smidiga fordon för leveranser på trånga stadsgator visas på mässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm 2–4 februari.

Säkerhet och ergonomi

En elmoped för matleveranser är en arbetsplats varför säkerhet och ergonomi är viktigt. Yadea Y1S har lite större hjul än en vanlig elmoped och gedigna skivbromsar för ökad trafiksäkerhet. På styret sitter en stor digital display där föraren ser hastighet, laddning och tid med mera. En annan säkerhetsdetalj är lågt insteg och plant golv.

– Även den som har lite längre ben sitter upprätt. Det ger avlastning för armarna och du får upp blicken mot trafiken, säger Peter Sunnergren.

Mopeden kan förses med ett vindskydd och det finns ett bentäcke som håller föraren varm och torr. Matleverantörer slipper dessutom ha en väska på ryggen.

Laddning

Yadea Y1S har två batterier och räckvidden är cirka tio mil på en laddning, men kan variera beroende på temperatur, körsätt, antal start och stopp, lufttryck i däcken med mera. Batterierna laddas antingen med sladd i ett 220-voltsuttag eller med en separat laddstation.

– Laddtiden är cirka sex timmar från tomt batteri, oavsett om sladd eller laddstation används. Normalt räcker det att ladda över natten. Har man andra behov finns möjligheten att ha en extra uppsättning batterier så att en uppsättning alltid är på laddning, berättar Peter Sunnergren.

Relaterade Artiklar