LG lanserar bildskärmsserien SMART – arbete, spel och TV-tittande utan dator
Hem PRODUKTNYHETER LG lanserar ny bildskärmsserien SMART – arbete, spel och TV-tittande utan dator

LG lanserar ny bildskärmsserien SMART – arbete, spel och TV-tittande utan dator

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) tillkännager den nya bildskärmsserien SMART, som inom kort blir tillgänglig i Sverige.

De nya bildskärmarna blir tillgängliga i storlekarna 31,5 och 27 tum (32SR50F och 27SR50F) och utmärker sig genom sina inbyggda lösningar för produktivitet och underhållning, utan att kräva en datoranslutning.

Den nyskapande lösningen är tänkt som ett allt-i-ett-alternativ för den som önskar kombinera LG:s operativsystem webOS 23 med skärmpaneler av IPS-typ för högkvalitativ färgåtergivning och hög kontrast.

LG SMART är tack vare detta utmärkt i både underhållnings- såväl som produktivitetssyfte. Med HDR10-stöd blir mediekonsumtion mer njutbart än med en traditionell kontorsbildskärm, samtidigt som videosamtal, presentationer och andra sysslor också drar nytta av skärmarnas utökade färgomfång. Även designspråket är utformat med elegans och minimalism i åtanke, där speciellt den 27 tum stora modellen försetts med extra tunna ramar som hjälper den att smälta in i omgivningen.

De nya LG SMART-bildskärmarna bygger på webOS 23, vars stora utbud av appar gör produkterna till underhållnings- och produktivitetshubbar redan vid lansering. LG webOS används redan i ett brett urval av produkter från flera tillverkare världen över, och känns igen av de användare som använt moderna TV-appareter från LG. Operativsystemet erbjuder ett brett och flexibelt urval av underhållning och funktioner och bryter i SMART-bildskärmarna ny mark gällande produktivitet.

Med 32SR50F och 27SR50F får användare tillgång till streamingappar1 likt Netflix, Disney+, Amazon Prime, YouTube, Apple TV med flera – med skräddarsydda rekommendationer på hemskärmen som anpassar sig efter användarens konsumtionsmönster. Den som önskar en smidig lösning för distansarbete kommer kunna dra nytta av den medföljande mjukvaran LG Home Office, som stödjer bland annat Microsoft 365 och Google Kalender – helt utan att behöva ansluta en dator. Dessutom kan användare enkelt och trådlöst dela innehåll från smarta enheter med hjälp av AirPlay 2, Miracast och Bluetooth.

LG lanserar bildskärmsserien SMART – arbete, spel och TV-tittande utan datorFörutom underhållning och arbete fungerar de nya bildskärmarna även som smarta hem-hubbar med stöd för LG ThinQ Home Hub. Det gör det möjligt för användare att hantera och övervaka praktiskt taget oändliga mängder olika smarta enheter, Matter-enheter inkluderat, genom appen ThinQ. Detta kombinerat med bildskärmarnas egenskaper gällande underhållning såväl som produktivet gör SMART-serien en långt mer mångsidig produkt än en traditionell bildskärm eller TV.

Planerad lansering för den nya bildskärmsserien LG SMART i Sverige är den 4 januari 2024 genom förbeställning på LG.com.

 

Relaterade Artiklar