​Sper breddar sitt uppdrag och tar in nya medlemmar
Hem GAMINGE-SPORT ​Sper breddar sitt uppdrag och tar in nya medlemmar

​Sper breddar sitt uppdrag och tar in nya medlemmar

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen Sper förstärks med två nya stödmedlemmar.

​Sper breddar sitt uppdrag och tar in nya medlemmar 1

Sper tar in nya medlemmar och breddar sitt fokus för att kunna arbeta ännu effektivare med konsumentskyddet.

Det är IGT, världens största leverantör inom spelindustrin, och det snabbväxande svenska fintechföretaget Zimpler som ansluter sig till Spers arbete för en sund, modern och hållbar spelmarknad. Tillskottet av nya medlemmar innebär att Sper samtidigt breddar sitt fokus. Från att tidigare enbart ha samlat spelbolag kommer alla aktörer som finns med i en kundupplevelse att vara relevanta för att uppnå ett högre konsumentskydd. De två nya medlemmarna ansluter i egenskap av leverantörer till spelbolag.

När Sper ombildades från etiskt råd till branschorganisation våren 2017 skapade branschföreningen möjligheten att söka stödmedlemskap. För att vara fullvärdig medlem krävs svenskt speltillstånd som speloperatör. Ett stödmedlemskap är för leverantörer utan krav på framtida licens, alternativt för speloperatörer med ambitionen att söka licens vid en omreglering av lagen. Genom ett stödmedlemskap kan man ändå vara med och verka för Spers syfte och ambition om bland annat ett högt konsumentskydd.

− Ska vi prata spelbransch på riktigt är det klokt att involvera så många aktörer som möjligt som genom sina produkter eller tjänster möter kunden. Att Sper nu får tillskott av både de som utvecklar produkterna respektive de som sköter betalningarna kommer att vara givande i det utvecklingsarbete vi driver, säger Jenny Nilzon, vd för Sper.

IGT är en global ledare inom spelindustrin som erbjuder produkter och spel för alla distributionskanaler, inom alla spelvertikaler, på den reglerade spelmarknaden.

Företaget är noterat på New York Stock Exchange med huvudkontor i London. IGT har 12 000 anställda internationellt.

IGT har varit leverantör till den svenska spelmarknaden sedan 1986 genom vårt svenska dotterbolag. Från system och ombudsterminaler för Lotteri och Sportsbetting till idag för spelautomater i kasinon och på restauranger, även en av marknadens ledande internetpoker. IGT:s engagemang för socialt ansvar och ansvarsfullt spelande (RG) är ett av våra kärnvärden och vi har certifierats av de mest inflytelserika RG-branschorganisationerna runt om i världen, bland annat World Lottery Association, Global Gaming Guidance Group. Därför är det naturligt för oss att delta i diskussioner om leverantörernas samspel för en säker spelmarknad även i Sverige, och vi är glada över att Sper har bjudit in branschleverantörer att bli supportmedlemmar, säger Jonas Reuter, Regional Vice President, EMEA, IGT International.

Zimpler är ett svenskt betalinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen. Huvudprodukten är en modern mobil plånbok med visionen att ge den bästa betalupplevelse i Europa som ger konsumenterna ökad kontroll över sin konsumtion. Zimpler grundades 2012 och har idag 37 anställda i Sverige, Finland och Tyskland.

− Vi strävar efter att vara det schysstare betalföretaget på marknaden och därför ser vi fram emot att jobba med Sper för att nå en modern och sund marknad. Zimplers mobila plånbok nyttjas idag i flera olika branscher och genom att samarbeta med branschorganisationer tror vi att vi kan nå vårt gemensamma mål med ett stärkt konsumentskydd, säger Kristofer Ekman Sinclair, vd Zimpler.

Relaterade Artiklar