Wolts tillväxt ökar med över 70 procent under tredje kvartalet
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Wolts tillväxt ökar med över 70 procent under tredje kvartalet

Wolts tillväxt ökar med över 70 procent under tredje kvartalet

Publicerat av: Redaktionen

När Wolt stänger böckerna för årets tredje kvartal kan handelsplattformen visa på riktigt fina siffror avseende tillväxt i antalet beställningar i Sverige.

Jämfört med tredje kvartalet i fjol har antalet beställningar ökat med över 70 procent – det starkaste kvartalet hittills i år jämfört med förra året. Bolagets detaljhandelssatsning går också starkt framåt.

Under varje kvartal har Wolt hittills i år kunnat uppvisa positiva resultat avseende antalet beställningar som läggs på plattformen.

Årets tredje kvartal är det bästa hittills då beställningarna på plattformen ökat med över 70 procent jämfört med samma period förra året – konjunkturläget till trots.

Wolt har under året satsat stort på detaljhandeln och erbjuder idag över 20 000 detaljhandelsprodukter på plattformen. Även denna satsning har gått starkt under årets tredje kvartal, där man nästan fördubblar antalet beställningar inom segmentet jämfört med samma period förra året. Detta trots en negativ trend inom e-handeln generellt, som backar med 4 procent totalt enligt den senaste E-Barometern* (kvartal två)

Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

Wolts tillväxt ökar med över 70 procent under tredje kvartalet– Det känns fantastiskt att allt fler svenskar börjar upptäcka Wolt. Det är tydligt att efterfrågan växer för varje månad, framförallt inom detaljhandelssegmentet, men även inom vårt restaurangutbud. Vi ser ett ökat behov av att kunna beställa alla möjliga produkter via vår app, och vårt sikte är inställt på att bli som en galleria i mobilen där man snabbt och enkelt kan beställa allt man har behov av och få det hemlevererat inom 30 minuter. Nästa år planerar vi att lägga in nästa växel i vår stora satsning på Sverige, men redan i år kommer Wolt att dyka upp på nya platser i landet.

Lanserar i Lund i slutet av oktober

Mot slutet av denna månad kommer Wolt att lansera sina tjänster i studentstaden Lund, som därmed blir Sveriges nästa Wolt-stad. Många av stans favoriter har redan anslutit till plattformen, och mer information offentliggörs längre fram.

Under året har Wolt också rekryterat talangfulla svenskar till bolagets nya tech-hub. Det var i december förra året som Wolt offentliggjorde den europeiska satsningen på två nya tech-hubbar; en i Stockholm och en i Tel-Aviv, som ska driva Wolts globala produktutveckling.

Relaterade Artiklar