Voltcraft presenterar nytt laboratorienätaggregat
Hem PRODUKTNYHETER Voltcraft presenterar ett nytt laboratorienätaggregat

Voltcraft presenterar ett nytt laboratorienätaggregat

Publicerat av: Redaktionen

I samband med sitt 40-årsjubileum sätter Voltcraft en ny standard för switchade nätaggregat med sin enhet DSP-3005V

  • Tydlig LCD-skärm med hög upplösning

  • Ultrakompakt och lätt att använda överallt

  • Lågt rippel och lågt brus

Laboratorienätaggregat har lång tradition hos Voltcraft: Redan år 1982, när företaget grundades, kom TNG 30, den första inställbara modellen, ut på marknaden. Några år senare lanserade Voltcraft den första generationen av den legendariska DIGI 35 på marknaden – med direkt numerisk inställning för ström och spänning och redan då med ett seriellt gränssnitt för programmering på PC. Den andra generationen lanserades 1998 – med grått hölje och 4 mm säkerhetsuttag, som fortfarande är standard. I dag tillverkar Voltcraft över 60 olika nätaggregat i alla effektklasser och för en mängd olika användningsområden. För att uppmärksamma varumärkets 40-årsjubileum presenterar Voltcraft den kraftfulla enheten DSP-3005V, som finns tillgänglig på Conrad Sourcing Platform.

Tydlig skärm för enkel inställning och avläsning

Den iögonfallande högupplösta LCD-färgskärmen kan visa 65536 färger med en upplösning på 240 x 320 pixlar. Alla parametrar kan enkelt matas in och läsas av på skärmen och mätdata kan visas tydligt antingen som siffror eller som kurvor, allt efter behov. Skärmens kvalitet och prestanda gör det möjligt att visa även mer komplexa processer som skapandet av listsignaler. Kilian Braun, produktchef för lödning, test och mätning på Conrad Electronic, är mycket nöjd med denna produktnyhet: “Den färgstarka skärmen ser inte bara tilltalande ut, utan den är också effektiv vad gäller att tydligt visa användaren information över inställda gränsvärden, effekt i Watt eller kurvor över spänning och ström. Det är i normalfallet inte standard i det här segmentet.”

Kompakt, tyst och kraftfull

Oavsett om utrustningen ska användas i en verkstad, på ett laboratorium eller i undervisning: DSP-3005V kan tack vare sin ultrakompakta höljesstorlek (bredd 82 mm, höjd 142 mm, djup 226 mm) användas överallt och får plats även i trånga utrymmen. Enheten är inte bara tillförlitlig, utan arbetar också diskret, eftersom den temperaturstyrda fläktkylningen är behagligt tystgående. Voltcrafts laboratorienätaggregat erbjuder bland annat följande funktioner: Överspänningsskydd (OVP) eller överströmskydd (OCP) kan ställas in efter behov, snabbvalsparametrar kan lagras och listsignaler kan hämtas fram. Dessutom kan krävande testuppsättningar för utvecklings- och forskningsområdet programmeras och styras via det SCPI-kompatibla USB-gränssnittet antingen via extern programvara eller via tillverkarens programvara, som här finns tillgänglig för nedladdning.

Generering av listsignaler för testsimuleringar

Voltcraft presenterar nytt laboratorienätaggregatData för spänning och ström över en fritt definierbar tidsperiod genereras till en programmeringsbar tabell och resultatet kan visa och utvärderas i grafiskt vågformat. Det gör att DSP-3005V bland annat är lämplig för testsimulation av fluktuerande inspänning och optimalt användbar i testfasen för prototyper. Voltcraft DSP-3005V är kalibrerad enligt fabriksstandard. Conrad erbjuder emellertid även mot en extra kostnad officiell kalibrering av mätenheten med certifikat i enlighet med DIN EN ISO 9001:2015 eller DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DAkkS-ackrediterad laboratorium).

Lågt rippel och lågt brus

De viktigaste specifikationerna för nätaggregat i laboratoriemiljö inkluderar rippel och brus. Oönskade impulser, som överförs från nätaggregatets utgång till förbrukaren, kan leda till att mätresultat blir felaktiga eller osäkra. Med en brusbandbredd på 20 MHz och en kvarvarande rippelbrandbredd på 1 MHz där en maximal störspänning på <=30mV (Vp-p) kan uppträda, har utvecklarna på Voltcraft lyckats uppnå utmärkta värden även inom detta område. Killian Braun sammanfattar: “Voltcraft DSP-3005V är ett kompakt, tyst, kraftfullt och mycket effektivt inställbart nätaggregat med högkvalitativ skärm. Enheten har också specialfunktioner som generering av listsignaler, snabbvalsminne, OVP och OCP vilket sammantaget gör att den höjer standarden för utrustning i den här prisklassen till en ny nivå.”

Relaterade Artiklar