Ännu smidigare att fixa trädgården med uppgraderad trimmer och häcksax
Hem PRODUKTNYHETER Ännu smidigare att fixa trädgården med uppgraderad Husqvarna trimmer och häcksax

Ännu smidigare att fixa trädgården med uppgraderad Husqvarna trimmer och häcksax

Publicerat av: Redaktionen

Husqvarna uppgraderar sina batteridrivna grästrimmers och häcksaxar, för mindre och mellanstora trädgårdar.

De har nu fått ny ergonomisk design och är ännu lättare att använda.

De nya borstlösa motorerna är kraftfulla, tystgående och utrustade med SavE som kan aktiveras för att förlänga batteritiden och reducera ljudnivån.

Ännu smidigare att fixa trädgården med uppgraderad trimmer och häcksax Både grästrimmern och häxsaxen har Husqvarnas 36V batteri-system, vilket gör att samma batteri kan användas till båda.

“Med de här uppdateringarna tar vi vår batteridrivna trimmer och häcksax till nästa nivå. De är ännu starkare, flexiblare och lättare än tidigare. Men också mer tystgående och ger, förstås, inga direkta utsläpp, säger Magnus Moberg,” produktspecialist på Husqvarna.

Styrka och flexibilitet – ännu smidigare att klippa trädgårdshäcken

Med den uppgraderade häcksaxen, 215iHD45, kan man välja mellan att använda maximal motoreffekt eller längre körtid. Den nya motorn klarar även de tjocka grenarna i häcken när den använder maximal effekt. Därmed går klippningen snabbare samtidigt som batteriet klarar av att klippa en normalstor häck när funktionen SavE är aktiverad. Den nya lättviktsdesignen har skapat en mer balanserad och ergonomisk häcksax, som samtidigt är robustare utan att väga mer. De nya handtagen gör att det blir enklare och går snabbare att växla mellan att klippa sidan och ovansidan av häcken. 215iHD45 har också en uppgraderad digital display med automatisk av-funktion som ser till att häcksaxen stängs av när den inte aktivt används, på så sätt räcker batteriet längre.

Kraftfull grästrimmer – lätt att förvara och transportera

Även grästrimmern, 215iL, har blivit mer ergonomisk och kan dessutom klara både högt gräs och kantklippning. Den nya designen har dessutom gjort trimmern smidigare att transportera och förvara genom det nya delade teleskopskaftet. Det nya trimmerhuvudet gör påfyllning av trimmerlinan enklare. Grästrimmern är också lättare att starta och stanna, även om man har handskar på, tack vare den uppgraderade digitala displayen med robusta knappar. Displayen visar också när batterinivån är låg och stänger automatiskt av trimmern om den inte har använts på tre minuter, vilket sparar på batteriet. Den borstlösa motorn ökar effektivitet, driftsäkerhet och livslängd samt gör trimmern mer tystgående.

Relaterade Artiklar