STIHL lanserar ny serie gräsklippare – fler smarta funktioner som underlättar trädgårdsskötseln
Hem PRODUKTNYHETER Stihl lanserar ny serie gräsklippare – fler smarta funktioner som underlättar trädgårdsskötseln

Stihl lanserar ny serie gräsklippare – fler smarta funktioner som underlättar trädgårdsskötseln

Publicerat av: Redaktionen

STIHL presenterar ännu en ny serie av batteri- och bensindrivna gräsklippare.

Serien innehåller åtta modeller för trädgårdsägaren som söker en kraftfull och välutvecklad gräsklippare.

Med funktioner som EKO-läge, bakre utsläpp och display skiljer de sig från 2-serien, och passar utmärkt för olika terrängförhållanden.

Nu lanserar STIHL 4-serien av gräsklipparna RMA och RM. Likt 2-serien är samtliga modeller så kallade 4-i-1-gräsklippare, vilket möjliggör klippning, uppsamling, sidoutkast och mulching. Modellerna har även bakre utkast och de batteridrivna modellerna – RMA 443, RMA 448 och RMA 453 – är utrustade med ytterligare funktioner som hjälper användaren.

– De batteridrivna modellerna i serien är utrustade med EKO-lägen som kan slås på och av. Dessutom kan användaren själv enkelt justera hastigheten på gräsklipparna, utefter olika terrängförhållanden eller uppgifter i trädgården, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager på STIHL i Norden.

STIHL lanserar ny serie gräsklippare – fler smarta funktioner som underlättar trädgårdsskötselnFler funktioner för optimal gräsklippning

Serien innefattar modellerna RMA 443, RMA 448 och RMA 453 som är batteridrivna, samt RM 443, RM 448 och RM 453, som drivs av bensin. Alla RMA-gräsklippare i serien kommer i två versioner: en som drivs av AK-batterier och en som drivs av AP-batterier. Undantaget är RMA 453, som endast är kompatibel med de ännu mer kraftfulla AP-batterierna. Modellerna som drivs av AP-batterier är utrustade med extra funktionalitet i form av en display på handtaget, som visar relevant information.

Höjdpunkter:
  • 4-i-1-gräsklippare: Alla modeller i den nya serien är så kallade 4-i-1-gräsklippare, vilket möjliggör klippning, uppsamling, sidoutkast och mulching och därmed täcker alla behov i trädgården.
  • Justerbar klipphöjd: Gräsklipparna har en central justering av klipphöjden vilket gör att användaren med ett enkelt tryck kan justera klipphöjden mellan allt från 20 till 100 millimeter.
  • Komforthandtag: Alla modeller i serien har ett handtag och styre som kan fällas och höjdjusteras. Detta gör det inte bara bekvämare att klippa gräset utan även enklare att nå gräsuppsamlaren.
  • Smarta funktioner: RMA 443, RMA 448 och RMA 453 har ett EKO-läge som kan slås av för längre drifttid. Gräsklipparna finns även som så kallade PV-modeller, vilka drivs av AP-batterier. Då växlar gräsklipparen själv mellan två batterier när det ena batteriet har slut på laddning.

RMA 443, RMA 448, RMA 453, RM 443, RM 448 och RM 453 från STIHL finns tillgängliga hos auktoriserade återförsäljare under våren 2024.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar