Telia sponsrar svenska landslaget i e-sport
Hem GAMINGE-SPORT Telia sponsrar svenska landslaget i e-sport

Telia sponsrar svenska landslaget i e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Telia ökar sitt engagemang i svensk e-sport och går in som officiell partner till det svenska landslaget och SESF’s svenska VM-Kval.

Telia sponsrar svenska landslaget i e-sport 2Partnerskapet sker via e-sportbolaget ESEN eSports och blir en del av Telias satsning för att främja svensk e-sport inför de svenska VM-kvalen i Sverige under augusti och det kommande internationella världsmästerskapet i Kaohsiung, Taiwan i november.

Redan i början av 2000-talet lades den digitala utvecklingen grunden för en snabb etablering av den svenska e-sporten. Telia var tidigt med och kopplade upp både e-sport och spelupplevelser i världsklass. Idag är Sverige sedan länge ledande inom e-sport och Telia väljer nu att som officiell partner stötta den fortsatta svenska framgången inför VM.

– ESEN arbetar målmedvetet för att etablera e-sporten som en erkänd sport och för att bygga upp strukturer så att fler spelare ges möjlighet att tävla i den sport de brinner för. Vi har som vision att få till ett OS, VM, EM och SM för e-sporten – och genom samarbetet med Telia, som lagt grunden för Sveriges digitala infrastruktur, tar vi ett stort steg i rätt riktning, säger Joakim Stenberg VD, ESEN Esports AB.

Det svenska VM-kvalet pågår mellan den 8–28 augusti och avslutas med en final i Stockholm den 1–2 september.

Det vinnande laget kommer att representera Sverige i den 10:e upplagan av de internationella världsmästerskapen i Taiwans näst största stad, Kaohsiung. Finalerna arrangeras av det internationella e-sportförbundet, IESF och pågår mellan 9–12 november 2018 i Kaohing Arena – med plats för 15 000 besökare och uppemot 48 deltagande nationer.

– Vi i SESF är väldigt glada och stolta över att få med Telia som officiell partner till vårt VM-kval och vårt landslag. Telia har under många år levererat tjänster och produkter som använts av e-sportare i hela landet. Telia är helt enkelt en av grundstenarna i svensk e-sport. Att de nu stöttar landslaget känns därför helt magiskt, säger Magnus Jonsson, Svenska E-sportföreningen (SESF).

– Det känns naturligt för oss som ledande aktör inom digitaliseringen att vara en del av e-sportens utveckling. Att sponsra det svenska landslaget i e-sport känns också lite extra härligt efter den här sommaren och de svenska VM-framgångarna. Nu fortsätter e-sport att växa och det gör även spelarnas behov, något som är relevant för oss i utvecklingen av nya tjänster och produkter. Att stötta landslaget och VM-kvalen känns därför som ett bra första steg, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

Det nya sponsorskapet gäller från och med augusti och hela 2018.

Relaterade Artiklar