Tele2 och foodora i nytt samarbete om självkörande hemleveranser
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKFOODORA Tele2 och foodora i nytt samarbete om självkörande hemleveranser

Tele2 och foodora i nytt samarbete om självkörande hemleveranser

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 och foodora tar idag ett steg mot framtidens leveranser.

Tele2 och foodora i nytt samarbete om självkörande hemleveranser

Stefan Trampus Tele2 och John Denbratt, Foodora ,Doora

Telekombolaget och q-handelsplattformen har ingått ett samarbete kring en pilot för självkörande robotar uppkopplade med 5G.

Pilottestet innebär att roboten Doora idag tar ett historiskt första rullande steg mot att genomföra hemleveranser i Stockholm.

Internet of Things (IoT) är ett begrepp som nu har tagit sig till svenska hemleveranser. IoT innebär att maskiner, fordon, hushållsapparater och andra saker förses med inbyggda uppkopplade sensorer och processorer. foodora förutspår att antalet hemleveranser i framtiden kommer att öka markant. Därför jobbar foodora hela tiden med att hitta smidigare och bättre lösningar anpassade efter framtidens behov.

Roboten Doora kan genom att vara uppkopplad mot Tele2s 5G-nät uppfatta sin omvärld, kommunicera och på så sätt skapa ett situationsanpassad tjänst – självkörande hemleveranser. Doora har en kamera som skickar information via 5G i realtid till foodora, som kan spåra och följa roboten samt snabbt skicka data till och från Doora.

– Det är roligt att vi tillsammans med innovatören foodora kan genomföra detta test. Här får vi får möjlighet att visa upp de konkreta fördelarna för såväl konsumenter som företag med 5G och IoT, såsom stabilitet, snabb svarsfrekvens och högre hastigheter. Med Doora visar vi vad vi kan göra med 5G, både nu och i framtiden, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

–  foodora är pionjärer inom många områden och vi är ett snabbrörligt techbolag som vill leda förändringen framåt. Det känns spännande att tillsammans med framåtblickande bolaget Tele2 skapa en innovativ lösning för tredje generationens digitala handel. foodora har en vision att flera hundra stycken Doora kommer rulla i Sverige inom en nära framtid, säger John Denbratt, logistikchef, foodora Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>