Spelföretag från regionen på mässa i Texas
Hem GAMINGE-SPORT Spelföretag från regionen på mässa i Texas

Spelföretag från regionen på mässa i Texas

Publicerat av: Redaktionen

Fyra spelutvecklare från Västerbotten deltar vid den världskända mässan South by Southwest i Austin, Texas, under vecka 11.

Spelföretag från regionen på mässa i Texas 2South by Southwest är en av de största kreativa sammankomsterna i världen, med musik och filmfestivaler, konferenser och utställningar.

Festivalen är centrerad kring att utforska kulturella och kreativa näringar och hur dessa kan utvecklas.

Med stöd av Region Västerbottens projekt Invest in Västerbotten deltar fyra företag från länet vid festivalen som alla jobbar med spelutveckling för bland annat dator, TV-spel och mobil:

  • Level Eight (Umeå)
  • Zordix AB (Umeå)
  • Turborilla (Umeå)
  • Orch Star Studios (Skellefteå)

Företagen finns på plats i Austin från och med en 12 mars.

Invest in Västerbotten är ett regionalfondsprojekt som ska hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att hitta internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, samt stöd för att företag kunna delta vid internationella mässor där potentiella kunder och distributörer finns.

– Västerbotten är starkt inom spelutveckling, säger Aurora Pelli, projektledare för Invest in Västerbotten. Vi kan redan se ett flertal företag från regionen som slagit igenom på den internationella marknaden inom t.ex. TV- och dataspel. Jag tror vi kommer att få se fler sådana exempel i framtiden.

”Digitala tjänster” och ”kulturella och kreativa näringar” är två av IVB-projektets prioriterade specialiseringsområden som utgår från den politiskt antagna Innovationsstrategin för Västerbotten 2014-2020. Specialiseringsområdena anses ha särskilt goda förutsättningar att växa och stå konkurrenskraftiga på den nationella och internationella marknaden.

Närmare 70 företag från länet har genom Invest in Västerbotten deltagit vid internationella mässor. Prognosen för våren är fortsatt god med flera företag som genom projektet vill förstärka sin export.

Relaterade Artiklar