Skräddarsydd styrning till krypgrundsavfuktare
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Skräddarsydd styrning till krypgrundsavfuktare

Skräddarsydd styrning till krypgrundsavfuktare

Publicerat av: Redaktionen

Vår kund Jontronic är specialist på att utveckla och producera kundanpassade lösningar inom elektronik och automation.

Företaget är baserat i Rättvik och grundades på 80-talet som en hobbyverksamhet och har funnits i sin nuvarande form sedan 2002.

Tack vare det omfattande sortimentet av elektroniska komponenter från OEM Electronics har vi haft ett framgångsrikt samarbete sedan dess.

Till sin kund, OBM-Norden, har Jontronic tagit fram en styrning till en krypgrundsavfuktare. Fuktproblem i krypgrunder är en utmaning som många husägare ställs inför. En lösning på detta problem är användningen av avfuktare som hjälper till att hålla fuktnivån i krypgrunden på en acceptabel nivå. Avfuktaren placeras under huset tillsammans med en fuktsensor. Den egenutvecklade sensorn möjliggör trådlös kommunikation med en manöverpanel, som är strategiskt placerad i huset för enkel åtkomst, där man kan övervaka och justera avfuktaren.

Samarbetet mellan OEM Electronics och Jontronic sträcker sig tillbaka till företagets start år 2002 och har underlättat tillgången till en bred samling elektroniska komponenter och resurser.

”En av fördelarna med att jobba med OEM Electronics är att ni säljer brett. Till den här styrningen levererar ni både display, membranknappsatser, plastkapslingar och motorer. Dessutom har vår kund i sin tur köpt värmarna som sitter i själva avfuktarna av er”, berättar Johan Lilljha, chefsutvecklare, på Jontronic.

Displayen som används i styrpanelen är en kundunik LCD. Det är en liten grafisk display med fördelen att man kan driva den med enkel elektronik. Membranknappsatserna, förutom på styrningen sitter det även en på själva avfuktaren, är plug & play och kan enkelt anpassas efter kundens behov och önskemål. Just de här membranknappsatserna har präglade knappar och metalldomer med högre tryckkraft för att ge användaren en god taktil feedback. Tillsammans med displayen och knappsatsen används plastkapslingen för att både skydda och integrera elektroniken i styrningen. Fördelen med just dessa kapslingar är att de medför ett enkelt montage och ger ett enhetligt utseende till styrpanelen och fuktsensorn vilket tydligt visar att de hör ihop.

Skräddarsydd styrning till krypgrundsavfuktare”Vi har tillsammans med OEM Electronics haft ett långt och välfungerande samarbete som vi är väldigt nöjda med. Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbetet även i framtiden”, avslutar Johan.

oemelectronics.se hittar du mer information om displayer, knappsatser och kapslingar, samt resten av det stora sortiment vi erbjuder.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar